Дневникът на мама Дневникът на мама

Избери Секция
Какво да пият децата: вода

Какво да пият децата: вода

Д-р Светлана Тусчиева


Водата е течност, в която са разтворени соли, микроелементи, колоиди от минерален и органичен произход, газове и редица други примеси. Този сложен комплекс е жизненоважен – човек не може да преживее повече от няколко дни без прием на вода.

Водата се съдържа в клетките и в телесните течности. Тя е среда на протичане на обменните процеси (метаболизма) и е необходима за транспорта на веществата в организма, както и за изхвърлянето на отпадните продукти от обмяната чрез урината и изпражненията. Изпарението на течности през кожата (чрез потта) и през белите дробове (чрез издишания въздух) спомага за регулирането на телесната температура. С израстването на детето постепенно се увеличава количеството вода в тялото с всеки наддаден грам.

Водата е най-големият компонент в човешкия организъм. Делът й от общата телесна маса на плода към края на бременността е около 85%, при раждането намалява до 75 %, а през първата година спада допълнително до около 70 %.

DEVIN - Изворна вода

 class=
 class=


Продукт:

ДЕВИН Изворна вода


Възрастова група:

Подходяща за бременни, кърмачки, бебета и малки деца, както и за всички възрасти.


Философия на бранда:

Нашата цел е да дадем възможност на майките да се погрижат за здравето на своето бебе или малко дете чрез добра хидратация с чиста вода, която идва директно от планината, недокосната от човешка ръка. Възприемаме като свой обществен дълг да информираме за необходимостта от добра хидратация за растежа и развитието на младия организъм.

Кратко описание и предимства:

ДЕВИН Изворна вода е чиста вода от планината – достатъчно добра за всекидневна употреба от вас   и от хората, които обичате. Достатъчно добра дори за най-ценното Ви – Вашето малко бебе и малко дете. Качествата на водата не налагат нейното преваряване и я правят подходяща за приготвяне на храна и на кърмачета.


Защо ДЕВИН Изворна е подходяща за Вашето бебе:

  Общата ѝ минерализация  (82мг/л) е в пъти по-ниска от тази на минералните води, а често и от тази на чешмяните води;

  ДЕВИН Изворна има изключително ниско съдържание на натриеви катиони (Na+) и флоурид (F). Натрият е до 6.2 мг/л (позволеното е до 20 мл/л), а флуоридът е под 0,1 мг/л при допустимото за бебета до 0.70 мг/л.

  Тя е с гарантирана идеална чистота, защото се добива в региона на град Девин в Родопите – един от най-екологично чистите региони, отдалечен на над  50 км от промишлено производство и замърсяване.

  ДЕВИН Изворна вода е микробиологично чиста и е под постоянен лабораторен контрол на мястото на производство. Качествата на водата не налагат нейното преваряване преди да се даде на детето. Ако все пак желаете, може да я преварявате – това няма да влоши качествата на водата.

  Препоръчва се от Българската Педиатрична Асоциация.

Погрижете се най-ценното в живота Ви да получава чиста, недокосната от човешка ръка вода от планината.


Съвети:

1. Навиците за хранене и пиене на вода се изграждат от най-ранна детска възраст, за да бъде гарантирано здравето на децата в бъдеще. Започнете от рано да приучавате малкото си дете към полезния навик да пие вода.

2. Обяснете на малкото си дете защо му е нужно да пие вода – разкажете му, че така то ще е по-здраво, по-енергично, за да може да се наслаждава по-дълго на игрите и опознаването на света.

3. Давайте личен пример – пийте и Вие достатъчно вода, както и всички членове на семейството.

4. Използвайте възможността да доставите на детето си радост и забавление, като му давате да пие ДЕВИН Изворна вода с весели и цветни етикети с любимите Дисни герои – така тo по-лесно ще свърже водата с приятно изживяване.

5. Когато можете, избягвайте да давате на детето си газирани и сладки напитки и ги заменете с чиста вода.

6. Приготвяйте храната на бебето си с ДЕВИН Изворна – тя е подходяща за целта.

7. Винаги четете етикетите на всяка вода и имайте предвид препоръчителните за децата нива на натриеви катиони и флуор. ДЕВИН Изворна е с много ниска минерализация и тези съставки са в допустимите граници.

8. Не давайте минерална вода на деца под 7-годишна възраст, освен ако не е по лекарско предписание и по определена схема.

9. За възрастни се препоръчва всяка минерална вода да се редува с ДЕВИН Изворна.


Повече информация:


Сертификати:

 „Девин” АД притежава сертификати за качеството на минерална и изворна вода ДЕВИН, издадени от български и международни институции. Тези сертификати доказват отличните свойства на водата, както и международното признание на страните от Европейския съюз.

 „Девин” АД е сертифицирана по ISO 22000:2005.

           

   

           


Производител

„Девин” АД е основана през 1992 г. и е водеща компания с пазарен дял от 38% в обем според данни на Nielsen за 2012 г.. Основният предмет на дейност на дружеството е производство и продажба на вода и висококачествени напитки. Компанията предлага голямо разнообразие на води и безалкохолни напитки, което включва минерална, изворна и газирана вода DEVIN, овкусена вода DEVIN Fresh, трапезна вода Дивна и плодови сокове Frutelli. „Девин” АД е официален дистрибутор на енергийната напитка Redbull и висококачествените натурални сокове Granini за територията на България.

 „Девин” АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода “Девин”. Натурална, от екологично чист регион, минерална вода “Девин” притежава уникален минерален състав, приятен вкус и е подходяща за всекидневна употреба.

Също така „Девин” АД притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира уникалната за българския пазар изворна вода ДЕВИН Изворна. Това е чиста планинска вода от Родопите - много слабо минерализирана (82 мг/ л) и бедна на натрий (6,2 мг/л). Комбинацията от слаба минерализация и незначително количество натриеви йони е много рядка и точно заради нея ДЕВИН Изворна вода може да се пие от новородени до хора в напреднала възраст.

Качеството е водещ принцип в „Девин” АД.
Бутилиращият завод разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт – чиста Изворна и Минерална вода.


Централен офис „Девин” АД:

гр. София 1113,

ул. Тинтява № 13Б, вх. А, ет. 5

тел. 02 8072840

факс: 02 8072848

office@devin-bg.com

Колко вода е нужно да приемат децата?

В детския организъм се съдържа повече телесна вода и телесната повърхност е относително по-голяма спрямо теглото, в сравнение със същото съотношение при възрастните. Звучи банално, но малкото дете не е умален модел на възрастен. Поради това водата много по-лесно се изпарява през кожата, което би могло по-лесно да доведе до обезводняване, ако не се възстановят водните загуби. Потребностите на децата от вода са над три пъти по-високи, в сравнение с тези на възрастните, които са 40 мл/кг ТМ (телесна маса).

През 2010 година експертите oт EFSA (European Food Safety Authority) определят какъв е адекватният дневен прием на вода за деца, съобразно възрастта:

 

възраст потребности (мл/кг ТМ)

 адекватен дневен прием (мл)

(общо вода от храна + течности)

от 0 до 6 месеца* 100-190 680 (хранени с кърма и/или с млека за кърмачета)
от 6 до 12 месеца 130  ≈ 800 - 1000
от 1 до 2 години  ≈ 1100 - 1200
от 2 до 3 години 100 ≈ 1300 за момчета и момичета
от 4 до 8 години 1600 за момчета и момичета
от 9 до 13 години 2100 (за момчета) и 1900 (за момичета)
над 14 години  40

2500 (за юноши) и 2000 (за девойки)

както при възрастните

* през този период СЗО не препоръчва допълително предлагане на вода при кърмени бебета и при бебета, хранени със заместители на кърма.

Количеството вода, което се препоръчва на децата зависи от възрастта, пола, темпа на растеж, начина на хранене, двигателната активност, здравословното състояние, температурата на въздуха и др. Посочените в таблицата стойности са предвидени за умерена физическа активност и температура на въздуха.

При здравите деца потребностите от течности се задоволяват чрез прием на:

Вода, съдържаща се в кърмата, в млеката за кърмачета, в захранващите и други детски храни;

Питейна чешмяна вода, бутилирани трапезни води, нискоминерализирани и изворни – допълнително изискване е водата за децата да не се послажда и газира;

Различни видове напитки за кърмачета след 4-6 месеца: сокове, нектари, детски плодови и билкови чайове (несъдържащи кофеин), боза, айрян и др.

Съдържание на вода в някои храни:

в пресните плодове и зеленчуци - 95%;

в прясното мляко - 87%,

в месото – между 65 и 75%,

в хляба - 35%,

в маслото – между 16 и 18%.

Приемът на напитки не бива да измества главния източник за утоляване на жаждата, а именно водата.

Адекватният прием на течности, наред с правилното хранене, е от особено важно значение за децата. Водно-солевият баланс е деликатен, поради все още несъвършените механизми на терморегулация, незрялата отделителна функция и др. Малките деца по-лесно се обезводняват. При заболявания, придружени от висока температура, повръщане и/или диария, е необходимо да се дават допълнително течности и рехидратиращи разтвори след консултация с лекар.


Да се предлага ли на бебетата вода и кога?

Кърмата е не само най-добрата за кърмачето храна, но и източник на вода  87% от състава ѝ. Хранените изцяло с кърма деца не се нуждаят от допълнителен прием на течности до навършване на 4 6-месечна възраст, когато започва захранването. Повечето бебета отказват да пият вода, когато кърмата е достатъчно и режимът на кърмене е „при поискване“.

Експерти от СЗО не препоръчват да се предлага вода на кърмачета на възраст до 6 месеца, хранени изцяло със заместители на кърма специалните млечни формули със състав, адаптиран да задоволява специфичните потребности на децата, съобразно възрастта.

При кърмачето ориентир за достатъчен прием на течности са наличието на 6 или повече обилно намокрени пелени на ден и цветът на отделената урина – бял или светложълт.

След първото полугодие трябва да се дава вода на кърмачето, тъй като се разширява асортиментът на храните в детското меню и консистенцията им се сгъстява. Консумираните храни са с по-високо енергийно, белтъчно и солево съдържание.

Обемът на приетите течности е сума от млякото, изпитата вода и водата, съдържащата се в захранващите храни и в напитките (сок, чай) – общо около 850 мл, като делът на млякото през първата година е най-голям: 600 мл (около ¾ от дневния прием на течности). Трябва да се има предвид и високото водно съдържание в някои плодове и зеленчуци, достигащо 80-90%.

Nuk чаши

 class=Децата се развиват извънредно бързо. С всеки изминал ден те могат да правят нови неща, да правят следващата крачка. Но откриването на света и на себе си толкова бързо, те кара да ожадняваш. Всички чаши NUK утоляват жаждата и са много устойчиви. И могат да се комбинират взаимно. Това много облекчава майките в техните ежедневни дейности.


Чаша 1 - Starter Cup

200 мл, 6 месеца +
• Мек силиконов накрайник
• За лесен преход от биберон към чаша
• Ергономичен дизайн
• Непързалящи се дръжки


Чаша 2 - Trainer cup

250 мл, 8 месеца +
• Позволява пиене като от ръб на чаша
• Улеснен поток на течността
• Ергономично оформен ръб за пиене
• Непързалящи се дръжки

Чаша 3 - Vario Cup 2 в 1

250 мл, 12 месеца +
• Позволява пиене като от ръб на чаша
• Улеснен поток на течността
• Ергономично оформен ръб за пиене
• 2 в 1 – допълнителен ринг, който позволява преобразуването на чашата за деца над 18 месеца

Active Cup

300 мл, 12 месеца +
• Сигурно хващане – ергономичен дизайн за детските ръчички
• Много леки и здрави
• Произведени от РР, не съдържат Bisphenol A
• Много удобни при пътуване
• Нетечащ силиконов накрайник
• Удобен клипс


Flexi Cup

300 мл, 18 месеца +
• Със сламка, която не позволява изтичането
• Много леки и здрави
• Произведени от РР, не съдържат Bisphenol A
• Много удобни при пътуване


Junior Cup

300 мл, 36 месеца+
• Мека клапа, непозволяваща разливане
• Много леки и здрави
• Произведени от РР, не съдържат Bisphenol A
• Много удобни при пътуване


Sports Cup Мики Маус

450 мл, 36 месеца+
• Удобна при игра и спорт
• С практична и удобна мека клапа, клипс и капачка
• Лека, нечуплива, произведена от РР

Магическа чаша – Magic Cup

250 мл, 8 месеца +
• Ръб за пиене със силиконов уплътняващ диск
• Пиене от всички позиции, 360 градуса
• Само три елемента
• Много лек, но устойчив материал


Fun Cup

300 мл, 18 месеца +
• Прибираща се сламка за по-голяма хигиеничност
• Специална клапа, предотвратяваща оставането на течност в сламката


Повече информация:


Откъде да купя?

Посетете онлайн магазина на Nuk.

Вижте списък с магазини.


Производител:


Вносител

София, ул. „Христо Иванов - Големия“ 9

Тел.: 02 955 75 00, 02 855 07 06

e-mail: sales@bebolino.bg

www.bebolino.bg

facebook - NUK Bulgaria

:


Каква вода да предлагаме на децата?

Безспорно водата за деца трябва да е с приятен, свеж вкус и гарантирано качество  микробиологично чиста, без вредни примеси и замърсители.

Чешмяна водапречистена от механични частици и хлор

В България чешмяната вода е питейна, пречистена и обработена. Все по-често обаче, при остаряла водопроводна мрежа и при хлориране, като метод на обеззаразяване, се налага филтриране или обработване с други методи за пречистване в домашни условия. Когато се използва за кърмачета (деца от 0 до 12 навършени месеца), чешмяната вода трябва да се превари, за да е стерилна, т.е. без бактерии.

Бутилирана вода

Бутилираната вода, която се предлага на кърмачетата, трябва да бъде:

ниско-минерализирана (под 150 - 200 mg/l):  с нитратни йони под 10 mg/l, нитритни - под  0,02 mg/l, манганови - под 0,05 mg/l, арсенови - под 0,005 mg/l.

с ниско съдържание на натрий (под 20 mg/l);

с ниско съдържание на флуор (под 0.7 mg/l);

с ниско съдържание на сулфати (под 240 mg/l) – за да не се затрудни усвояването на калция.


Бутилираната вода, която се предлага на децата от 1 до 7 г възраст трябва да бъде

с ниско съдържание на флуор (под 0.7 mg/l).


DEVIN - Изворна вода

 class=
 class=


Продукт:

ДЕВИН Изворна вода


Възрастова група:

Подходяща за бременни, кърмачки, бебета и малки деца, както и за всички възрасти.


Философия на бранда:

Нашата цел е да дадем възможност на майките да се погрижат за здравето на своето бебе или малко дете чрез добра хидратация с чиста вода, която идва директно от планината, недокосната от човешка ръка. Възприемаме като свой обществен дълг да информираме за необходимостта от добра хидратация за растежа и развитието на младия организъм.

Кратко описание и предимства:

ДЕВИН Изворна вода е чиста вода от планината – достатъчно добра за всекидневна употреба от вас   и от хората, които обичате. Достатъчно добра дори за най-ценното Ви – Вашето малко бебе и малко дете. Качествата на водата не налагат нейното преваряване и я правят подходяща за приготвяне на храна и на кърмачета.


Защо ДЕВИН Изворна е подходяща за Вашето бебе:

  Общата ѝ минерализация  (82мг/л) е в пъти по-ниска от тази на минералните води, а често и от тази на чешмяните води;

  ДЕВИН Изворна има изключително ниско съдържание на натриеви катиони (Na+) и флоурид (F). Натрият е до 6.2 мг/л (позволеното е до 20 мл/л), а флуоридът е под 0,1 мг/л при допустимото за бебета до 0.70 мг/л.

  Тя е с гарантирана идеална чистота, защото се добива в региона на град Девин в Родопите – един от най-екологично чистите региони, отдалечен на над  50 км от промишлено производство и замърсяване.

  ДЕВИН Изворна вода е микробиологично чиста и е под постоянен лабораторен контрол на мястото на производство. Качествата на водата не налагат нейното преваряване преди да се даде на детето. Ако все пак желаете, може да я преварявате – това няма да влоши качествата на водата.

  Препоръчва се от Българската Педиатрична Асоциация.

Погрижете се най-ценното в живота Ви да получава чиста, недокосната от човешка ръка вода от планината.


Съвети:

1. Навиците за хранене и пиене на вода се изграждат от най-ранна детска възраст, за да бъде гарантирано здравето на децата в бъдеще. Започнете от рано да приучавате малкото си дете към полезния навик да пие вода.

2. Обяснете на малкото си дете защо му е нужно да пие вода – разкажете му, че така то ще е по-здраво, по-енергично, за да може да се наслаждава по-дълго на игрите и опознаването на света.

3. Давайте личен пример – пийте и Вие достатъчно вода, както и всички членове на семейството.

4. Използвайте възможността да доставите на детето си радост и забавление, като му давате да пие ДЕВИН Изворна вода с весели и цветни етикети с любимите Дисни герои – така тo по-лесно ще свърже водата с приятно изживяване.

5. Когато можете, избягвайте да давате на детето си газирани и сладки напитки и ги заменете с чиста вода.

6. Приготвяйте храната на бебето си с ДЕВИН Изворна – тя е подходяща за целта.

7. Винаги четете етикетите на всяка вода и имайте предвид препоръчителните за децата нива на натриеви катиони и флуор. ДЕВИН Изворна е с много ниска минерализация и тези съставки са в допустимите граници.

8. Не давайте минерална вода на деца под 7-годишна възраст, освен ако не е по лекарско предписание и по определена схема.

9. За възрастни се препоръчва всяка минерална вода да се редува с ДЕВИН Изворна.


Повече информация:


Сертификати:

 „Девин” АД притежава сертификати за качеството на минерална и изворна вода ДЕВИН, издадени от български и международни институции. Тези сертификати доказват отличните свойства на водата, както и международното признание на страните от Европейския съюз.

 „Девин” АД е сертифицирана по ISO 22000:2005.

           

   

           


Производител

„Девин” АД е основана през 1992 г. и е водеща компания с пазарен дял от 38% в обем според данни на Nielsen за 2012 г.. Основният предмет на дейност на дружеството е производство и продажба на вода и висококачествени напитки. Компанията предлага голямо разнообразие на води и безалкохолни напитки, което включва минерална, изворна и газирана вода DEVIN, овкусена вода DEVIN Fresh, трапезна вода Дивна и плодови сокове Frutelli. „Девин” АД е официален дистрибутор на енергийната напитка Redbull и висококачествените натурални сокове Granini за територията на България.

 „Девин” АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода “Девин”. Натурална, от екологично чист регион, минерална вода “Девин” притежава уникален минерален състав, приятен вкус и е подходяща за всекидневна употреба.

Също така „Девин” АД притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира уникалната за българския пазар изворна вода ДЕВИН Изворна. Това е чиста планинска вода от Родопите - много слабо минерализирана (82 мг/ л) и бедна на натрий (6,2 мг/л). Комбинацията от слаба минерализация и незначително количество натриеви йони е много рядка и точно заради нея ДЕВИН Изворна вода може да се пие от новородени до хора в напреднала възраст.

Качеството е водещ принцип в „Девин” АД.
Бутилиращият завод разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт – чиста Изворна и Минерална вода.


Централен офис „Девин” АД:

гр. София 1113,

ул. Тинтява № 13Б, вх. А, ет. 5

тел. 02 8072840

факс: 02 8072848

office@devin-bg.com

Изискванията за бутилираната вода за пиене се регламентират с редица нормативни документи, като се проверяват повече от 100 показателя. За пиене се подбира вода с подходящ състав, добита от дълбочинни подземни водоизточници. Съдържанието на флуор се контролира специално, като не се допуска да превишава 0,7 mg/l. Това количество е достатъчно за профилактика на кариеси и не създава риск от флуороза (натрупване на флуор в организма). Ако флуорът надвишава 1,5 мг/л, на етикета на водата се отбелязва, че не е подходяща за всекидневна употреба от деца под 7-годишна възраст. Ако се тревожите или подозирате, че във водата, която консумирате, има много флуор, използвайте филтър за обратна осмоза, който я пречиства от флуора почти напълно. Прочетете за флуора тук.


Трапезната вода с ниска обща минерализация (сумата от всички йони) е подходяща за всекидневна консумация, за разлика от минералните води. Подходяща ли е за кърмачета, при условие, че е с ниска обща минерализация и отговаря на горните критерии за отделните съставки, като разбира се, допълнително трябва да се обеззаразява (чрез преваряване).


Изворната вода не изисква допълнителна обработка, тъй като в естествено състояние редица показатели (микробиологични, физико-химични и радиологични) покриват нормите за питейна вода. Няма по-добър избор на вода от изворната, която е добита от защитени от замърсяване екологично чисти региони без токсични микрокомпоненти. Изворната вода най-често е с ниска минерализация, обикновено под 150 - 200 mg/l. Може да се използва както за пиене, така и за приготвяне на храна за бебето, без да обременява неговата храносмилателна система и недостатъчно зрелите му бъбреци. Добре е да се преварява в кърмаческата възраст. След отваряне, ако се налага да престои до следващото хранене, се препоръчва да се съхранява в хладилник.


Днес често се споменава нуждата от бутилирана необработена, натурална изворна вода за кърмачета и малки деца.

След масовото навлизане на бебешките сухи млека, инстантни каши и чайове, в търговските обекти се появи специална „вода, подходяща за приготвяне на храни за кърмачета “. Тя най-често е изворна, с много ниска обща минерализация ( ≈ 100 мг/л ) и при приготвяне не променя значимо минералния състав на млеката и храните. Изборът е между изворна и специално обработена вода с гаратиран минерален състав. 

Съвети

Редовно предлагайте вода на Вашето бебе и малко дете (от 1 до 3 навършени годинки) - в малки количества, между храненията, с умерена температура.


Създайте от самото начало здравословен навик водата да се предлага и пие от чаша.

При пиенето от чаша не се налага детето да суче. Това е преход към постепенно усвояване на умения за самостоятелно хранене – както захранващата храна да се предлага с лъжичка, така и водата – с чашка, с или без приспособление за адаптиране към възможностите на детето на определен етап от неговото развитие.

Водата, с която приготвяте храна за кърмачето и малкото дете и детската храна, трябва да отговаря на изискванията за вода, подходяща за възрастта, на която е детето.


Водата не трябва да се заменя със сокове и/или безалкохолни напитки, съдържащи оцветители, захар или други подсладители.


Температурата на водата трябва да е умерена.

Водата не трябва да бъде студена, още по-малко с лед или замразена, каквато практика има с различните видове сорбети и замразени сокове. През лятото напитките трябва да са охладени, но както всичко при децата, до съвсем лека степен и умерено.

За малките деца до 3-годишна възраст се препоръчва избор между чешмяна (филтрирана) и изворна или трапезна вода!


За деца от 3 до 7 г се препоръчва прием на чешмяна (филтрирана), изворна, трапезна вода. Прием на минерална вода се препоръчва след консултация с лекар, според конкретните особености и състояние на детето. 


Поощрявайте детето да утолява жаждата си с вода!

Nuk чаши

 class=Децата се развиват извънредно бързо. С всеки изминал ден те могат да правят нови неща, да правят следващата крачка. Но откриването на света и на себе си толкова бързо, те кара да ожадняваш. Всички чаши NUK утоляват жаждата и са много устойчиви. И могат да се комбинират взаимно. Това много облекчава майките в техните ежедневни дейности.


Чаша 1 - Starter Cup

200 мл, 6 месеца +
• Мек силиконов накрайник
• За лесен преход от биберон към чаша
• Ергономичен дизайн
• Непързалящи се дръжки


Чаша 2 - Trainer cup

250 мл, 8 месеца +
• Позволява пиене като от ръб на чаша
• Улеснен поток на течността
• Ергономично оформен ръб за пиене
• Непързалящи се дръжки

Чаша 3 - Vario Cup 2 в 1

250 мл, 12 месеца +
• Позволява пиене като от ръб на чаша
• Улеснен поток на течността
• Ергономично оформен ръб за пиене
• 2 в 1 – допълнителен ринг, който позволява преобразуването на чашата за деца над 18 месеца

Active Cup

300 мл, 12 месеца +
• Сигурно хващане – ергономичен дизайн за детските ръчички
• Много леки и здрави
• Произведени от РР, не съдържат Bisphenol A
• Много удобни при пътуване
• Нетечащ силиконов накрайник
• Удобен клипс


Flexi Cup

300 мл, 18 месеца +
• Със сламка, която не позволява изтичането
• Много леки и здрави
• Произведени от РР, не съдържат Bisphenol A
• Много удобни при пътуване


Junior Cup

300 мл, 36 месеца+
• Мека клапа, непозволяваща разливане
• Много леки и здрави
• Произведени от РР, не съдържат Bisphenol A
• Много удобни при пътуване


Sports Cup Мики Маус

450 мл, 36 месеца+
• Удобна при игра и спорт
• С практична и удобна мека клапа, клипс и капачка
• Лека, нечуплива, произведена от РР

Магическа чаша – Magic Cup

250 мл, 8 месеца +
• Ръб за пиене със силиконов уплътняващ диск
• Пиене от всички позиции, 360 градуса
• Само три елемента
• Много лек, но устойчив материал


Fun Cup

300 мл, 18 месеца +
• Прибираща се сламка за по-голяма хигиеничност
• Специална клапа, предотвратяваща оставането на течност в сламката


Повече информация:


Откъде да купя?

Посетете онлайн магазина на Nuk.

Вижте списък с магазини.


Производител:


Вносител

София, ул. „Христо Иванов - Големия“ 9

Тел.: 02 955 75 00, 02 855 07 06

e-mail: sales@bebolino.bg

www.bebolino.bg

facebook - NUK Bulgaria

: снимка: Александър Сандев - Alsand Photography

 

 

 

 

Подкрепете Дневникът на мама във Facebook