Дневникът на мама

RSS поръчай книжка Регистрация за БЮЛЕТИН ИГРА търси
Национален дворец на децата

Национален дворец на децата

Националният дворец на децата (НДД) е най-голямата институция в България за допълнително образование и възпитание, за пълноценно ангажиране на свободното време на децата и младежите и превантивна работа с подрастващите. Той е единственото и уникално по рода си звено на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) с национално значение, което предлага целогодишно разнообразни и атрактивни дейности във всички културно-образователни области, осигурявайки подходящи условия за овладяването на необходимите умения и компетенции за успешната реализация на младите хора и усвояването на европейските стандарти на образование, работа и живот.

В НДД децата откриват и развиват своите умения, дарования и таланти в над 50 разнообразни педагогически форми в пет основни направления: “НАУКА, ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ”, “ИЗКУСТВА”, “СПОРТ”, ПРЕДУЧИЛИЩНА ШКОЛА “ЛЮБОЗНАЙКО”, ОБРАЗОВАТЕЛНО-ИГРОВИ ЦЕНТЪР „ЗНАМ И МОГА”.

Учебно-възпитателният процес се осъществява по над 200 програми, от добронамерени и предразполагащи децата педагози и специалисти с професионална квалификация, с доказани постижения в съответната област.

Националният дворец на децата разполага с подходяща материална база и оборудване за развитието на разнообразни дейности.


В НДД успешно се реализират редица проекти, подпомагащи цялостната дейност и успешното провеждане на многобройните и разнообразни инициативи – кампании, фестивали, конкурси, състезания, олимпиади, изложби, спектакли, концерти.


Специално внимание се отделя на внедряването и прилагането на съвременни образователни технологии в учебно-възпитателния процес, на осъвременяването на уменията на преподавателите с оглед насърчаване на иновациите и развитие на знанието.

Подкрепете Дневникът на мама във Facebook


Акценти

Afrin® PureSea™  - за пълноценно дишане
Afrin® PureSea™ - за пълноценно дишане
ПРЕПОРЪЧАНО ОТ ДНЕВНИКЪТ НА МАМА: Новата серия продукти Afrin® PureSea™ Съдържат 100% морска вода и се предлагат в следните 3 варианта: за хигиена на носа – за възрастни и деца над 3 години; спрей за бебета над 2 седмици; за отпушване на носа – за възрастни и деца над 6 години.
Zepter Edel Wasser - Система за пречистване на вода
Zepter Edel Wasser - Система за пречистване на вода
ПИЙТЕ ЗДРАВОСЛОВНА ВОДА – ЖИВЕЙТЕ ПО-ДЪЛГО. Система за пречистване на вода: Zepter EdelWasser. Edel Wasser използва метода на реверсивната осмоза и е 5-степенна филтрираща система, което я прави най-ефективният начин за филтриране до чиста питейна вода. Edel Wasser е продукт на Zepter International, резултат от разработването и прилагането на иновационна технология, с несравнимо високо качество на използваните материали.
Бисквитка вместо учебник - учене на чужд език като майчин
Бисквитка вместо учебник - учене на чужд език като майчин
Как позитивният подход превръща ученето в игра или играта в учене. Разказът на една майка за това как детето й учи английски език, така както майчиния си език. Методът се основава на естествената способност на децата да попиват разговорния език от заобикалящата ги среда.
Как се лекува грип
Как се лекува грип
Как да разпознаем грипа и неговите усложнения? Как се лекува грипа? Имуностимулатори, справяне със симптомите, препарати против грип. Хомеопатия.
Сезонът на грипа 2014
Сезонът на грипа 2014
Актуална информация за грипа: нива на заболяемост; най-разпространен у нас е пандемичния грипен вирус А(H1N1)pdm09, подобен на познатия свински грип. Как да се справим с грипа?
Грип: Как да намалим риска от заболяване?
Грип: Как да намалим риска от заболяване?
Какви хигиенни правила можем да спазваме и какви специфични противовирусни мерки да предприемем? Противогрипна профилактика; имуномодулатори;
Какво да пият децата: мляко
Какво да пият децата: мляко
Защо млякото е важно за децата? Какво мляко да пият? Кърмене и прясно мляко. Кога да предложим краве мляко? Пълномаслено или обезмаслено? Препоръчителни количества. Има ли в млякото достатъчно желязо и витамин Д? Алергии и непоносимост към лактозата. Защо млякото може да доведе до анемия и потискане на апетита.
Влиянието на музиката върху развитието и социалните умения на децата
Влиянието на музиката върху развитието и социалните умения на децата
В днешната бързо променяща се реалност все повече тежест при реализацията на пазара на труда придобиват качества като въображение, креативност, способност за работа в обстановка на неяснота и сложност, възможност за критична преценка. Как музикалното обучение развива тези и други качества, прочетете тук...
Таблица - от хрема до пневмония
Таблица - от хрема до пневмония
Симптоми, за които да следите + какво да направите, когато видите, че детето има хрема, кашлица, температура, общо неразположение. Ако навреме откриете някои симптоми, можете да си спестите усложнения. Наблюдавайте детето и не се колебайте да се обърнете към лекар при най-малкото съмнение, че нещо не е наред.
Варицела
Варицела
Кой може да се разболее, как става заразяването, какво представлява обрива, за колко време минава, какво да правим, какви са опасностите и усложненията? Варицела в детската градина.
Малка или голяма е нуждата от нови училищни тоалетни?
Малка или голяма е нуждата от нови училищни тоалетни?
70% от децата у нас избягват да ходят до тоалетната в училище. Много спират да пият вода, за да не посещават тоалетната. „Стискането” води до редица рискове за здравето. Как могат да се променят нещата?
 Хомеопатия и хрема
Хомеопатия и хрема
Хомеопатичните препарати, които можем да препоръчаме са много и зависят от характеристиките на хремата - кои са те - прочетете тук. Познаването на най-често използваните хомеопатични медикаменти може да послужи за първа реакция, но не забравяйте, че всяко боледуване при детето изисква проследяване от лекар.