Меню

Рубрики

ЦОП „За деца и родители“ и тяхната мисия да запазят семейната връзка – историята на Благовеста

ЦОП „За деца и родители“ и тяхната мисия да запазят семейната връзка – историята на Благовеста

Историята на Благовеста е още едно доказателство за това как усилената работа на специалистите Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ към фондация „За Нашите деца“ успява да запази семейната връзка и да осигури по-добро и щастливо бъдеще на децата.
Благовеста не познава баща си. Година след раждането си е разделена и от майка си, която в момента излежава ефективна присъда. Бабата и дядото на Благовеста са натоварени с нелеката задача да се грижат за нея и тримата й по-големи братя. Малката не познава новото си семейство. Те живеят надалеч, в непознат град, и до момента на раздяла с майка си, тя е виждала баба си и дядо си броени пъти. Но сега възрастните хора и трите момчета са единственото семейство на Благовеста.
Преди да заживее при баба и дядо, единствения близък човек на малката чаровница е майка й. След раздялата, обаче, бабата трябва да приеме ролята на майчиния образ. Този преход е труден както за нея, така и за дядото и четирите деца. Благовеста си има изградени навици и режим, с които новото семейство трябва лека полека да свикне и дори да подобри, ако се налага.
Това е и нещото, което довежда семейството до отдел „Закрила на детето“, от където ги насочват към специалистите ни от ЦОП. От тогава до днес ние помагаме на семейството да се сближи и да бъде по-задружно. Работи се с дядото и бабата, която е насърчена да влезе в ролята на майката, но без да се опитва да я замести, и с тримата братя, които проявяват ревност спрямо малката си сестричка.
С течение на времето, с помощта на специалистите от ЦОП и грижите и обичта на бабата и дядото, Благовеста стана едно енергично и лъчезарно дете. Тя се развива все по-добре, ходи стабилно, учи нови думи, разпознава и реагира на името си и играе по-свободно с батковците си, които я учат на най-различни нови игри. Не е забравила майка си, дори напротив – знае, че мама много я обича, често разглежда нейни снимки и разговаря с нея по телефона.
А ние от ЦОП „За деца и родители“ продължаваме да помагаме на семейството с грижите за Благовеста, която расте обичана и от ден на ден става все по-лъчезарна и усмихната.

Още по темата

Публикации

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook