Меню

Рубрики

ЦОП „За деца и родители“ в Пловдив даде сили на една майка да се грижи за детето си

ЦОП „За деца и родители“ в Пловдив даде сили на една майка да се грижи за детето си

Днес в Център за обществена подкрепа (ЦОП) "За деца и родители" в Пловдив получихме обратна връзка от родителите на малката Пламена, с които работи нашият социален работник Светла Иванова.  

Пиша ви, за да изкажа благодарността си към социалния работник Светла Иванова. Благодарение на нейната неотлъчни подкрепа, съвети и професионализъм, днес, вместо несигурност, изпитвам истинско щастие от това да съм родител. Светла идваше редовно на посещения, даваше ми полезни съвети за отглеждането на дъщеря ми Пламена. Когато ходехме на консултации й се обаждахме да й казваме как е минало и дали има някакъв проблем с детето. Казваше ми, че аз съм човека, който най-добре познава детето и мога да разбера кога има нещо. Каза, че мога спокойно да й давам повече храна и да не се притеснявам. Помогна ми да бъда по-уверена в себе си и да повярвам, че аз мога да отгледам дъщеря си без никакви притеснения.

Този позитивен отклик ни накара да се усмихнем, да спрем за няколко минути и да й се порадваме. Не защото ни величае, а защото, зад простичките думи - къде смело изказани, къде с притеснение, се вижда какво си променил.

Пътят на тази позитивна обратна връзка започва още преди 7 месеца, когато от Отдел „Закрила на детето“ насочват майката, на Пламена, към услугите на ЦОП - Пловдив. Самата Даниела е все още дете, което в определен период от живота си, е докоснато от студените ръце, на институционалната грижа. Несигурна в способностите си да посрещне бебчето, Даниела, заедно с партньора си и неговото семейство, се обръща към ЦОП за подкрепа и съвети. От Центъра й вдъхнахме увереност, че може да се справи с отглеждането на мъничето, помогнахме й в избора на болница, където да роди. След раждането, от ЦОП осигурихме, на семейството, пакет от памперси, кремчета, биберони и други продукти, необходими за пълноценния старт на едно новородено.

Вече месеци, след раждането, от ЦОП продължаваме да помагаме на семейството в грижите за малката Пламена. Родителите преминаха през обучение „Първи грижи за новороденото“, който се организира от Центъра, и със знанията, придобити след курса, Даниела и нейният партньор вече са много по- подготвени да бъдат майката и таткото, от които малката Пламена се нуждае.

На семейството му трябваше малко, за да повярва в себе си. Радвам се, че с нещо малко, съм допринесла за това, те да се почувстват достатъчно сигурни в себе си, за да се наслаждават на това да бъдат родители, сподели Светла.

Още по темата

Публикации

Митове, относно родителството ►►►

Откъс от книгата на Шефали Тсабари "Осъзнатост в семейството. Как да отгледаме силни, устойчиви и самоуверени деца".

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook