Меню

Детски боти – как да ги изберем?

Детски боти – как да ги изберем?

Спонсорирана статия

Лятната ваканция е зад гърба ни и е време да помислим за топли обувки. Децата се връщат в детската градина и училището и имат нужда от поне няколко вида. Незаменими през есенния сезон са маратонките, кецовете и гумените ботуши. За по-хладните дни обаче класически избор са качествени детски боти. Нека ви дадем няколко практични съвета как да ги изберете.
 

Стилни детски боти за топли и сухи стъпала – кои да купим?

Един от начините да привлечете вниманието на детето към чифт обувки е като им разкриете пълния им спектър от предимства. Ботите са елегантни и създават усещане за стабилност. Освен това се предлагат в разнообразие от цветове, начини на завързване и височини. Може да се носят с гащеризони, панталони, дънки, шорти и дори клинове. Стоят ефектно с пола и рокля!

Изборът на детски боти е добре да се ръководи на първо място от тяхното качество и след това с оглед естетическото удоволствие, което провокират у детето. Затова отделете най-сериозно внимание на марките, които разглеждате. В онлайн и физическите магазини на CCC може да добиете представа кои са едни от най-харесваните производители на детски боти и да влезете в крак с модните тенденции. Асортиментът от модели е голям, но сме сигурни, че детето ви умело ще намали фаворитите. Няма нужда да ни казвате, че има собствен моден вкус от 3-годишно.

Ако разглеждате детски боти онлайн, възползвайте се от възможността да сортирате моделите по различни характеристики. За удобство може да зададете определен бюджет или да потърсите конкретен цвят. Пазаруването по този начин пести много време и усилия и е истинска благословия през есента, когато не един гардероб трябва да бъде освежен.
 

Кои са основните функции на есенните детски боти?

Основните функции на есенните обувки като цяло е да защитят и държат на топло стъпалата. Те трябва да са изработени от материя, която е водонепропусклива и която изолира от минусовите температури. Грамотно подбраният модел е гаранция, че детето се чувства комфортно и не рискувате да настине. През есента не в една дъждовна утрин ще се отправяте към училището. Попадането на вода в обувките е най-малкото, което искате, предвид продължителността на учебния ден.

Когато купувате детски боти, уверете се, че са изработени от качествена материя и са с дизайн, който помага за правилното формиране на стъпалата. В идеалния случай изберете чифт от естествена кожа – тя има добри хигиенични свойства и се адаптира към формата на стъпалото.

Други важни фактори са прецизната изработка и формата. Препоръчваме да изберете детски боти с заоблен връх, който осигурява достатъчно пространство за пръстите. По отношение на стелката подходете с внимание. Тя трябва да попива влагата и по възможност да е с перфорация, за да има естествена циркулация на въздуха в обувката.

Колкото до височината, децата харесват много ботите до глезена. В зависимост от възрастта и предпочитанията, може да изберете чифт с връзки, цип или велкро.

Обърнете внимание също така на задната част на обувката. Тя трябва да бъде твърде и висока, за да държи стабилно стъпалото. Ще разпознаете качествените детски боти и по това, че подметката им е гъвкава. Така в процеса на ходене детето естествено прехвърля натоварването от петата на пръстите.

Преди да вземете окончателно решение, помислете и за още една характеристика – теглото на обувките. Твърде тежък чифт ще преуморява детето и е напълно вероятно да бъде остане неносен.

Още по темата

Харесай ни във Facebook