Меню

Факти за водата и хомеопатията

Факти за водата и хомеопатията

Някои интересни факти за водата и хомеопатията:

Молекулите на водата образуват различни форми под влияние на музика, мисли, думи и електромагнитно облъчване.

Това беше установено от японския учен д-р Масару Емото. Според изследванията му, водата има определена кристална структура, съставена от кластери и способност да запаметява информация. Той описва резултатите от своите експерименти в книгата  „Посланията на водата”.
 

При приготвянето им  хомеопатичните лекарства нямат нежелани ефекти благодарение на разреждането на субстанцията с вода.

Хомеопатията е метод за лечение, който най-общо казано стимулира естествената способност на организма да се самолекува. Хомеопатичните лекарства са приготвени от първична субстанция най-често от растителен, но и от животински и минерален произход, която многократно се разрежда с вода и се енергитизира чрез серия разтръсквания. По този начин крайните лекарствени продукти съдържат много малко, а при най-високите разреждания и нула молекули от изходната субстанция, затова те нямат нежелани странични ефекти и са безопасни за деца, бременни и рискови групи.
 

Разтворените във водата вещества действат не само при физически оплаквания, но и при емоционален и психически дисбаланс.

Критиците на хомеопатията твърдят, че такива лекарства са плацебо, но новите изследвания като тези на д-р Емото потвърждават, че хомеопатичните медикаменти са енерго-информационни стимули. Благодарение на способността на водата да запаметява информация за разтворените в нея вещества, те действат на фино ниво на организма и повлияват не само физически оплаквания, но и емоционален и психически дисбаланс.
 

Течните хомеопатични лекарства са по-чувствителни към електромагнитни излъчвания от телефони, компютри и към вещества със силни миризми като мента, камфор, кафе и се съхраняват далеко от такива източници

Според изследванията на д-р Емото, електромагнитното облъчване разрушава кристалната структура на водните молекули.


Двайсет минути преди и след приема на хомеопатични лекарства не се приема храна, напитки, вода

Когато се приемат хомеопатични лекарства се препоръчва да се намали кафето и алкохола и като правило 20 минути преди и след като се вземе лекарството не се приемат храна или напитки. Това е важно, защото гранулите или капките се поставят под езика, тъй като по този начин се абсорбират по-добре от тялото. Течните форми са по-подходящи за малките деца, които все още не могат да смучат таблетки и гранули.


Процесите на стареене на организма са свързвани и с намаляване на количеството вода в тялото и създаване на кисела среда. 

Всеизвестен факт е, че човешкото тяло съдържа голям процент вода и тя е от изключителна важност за нормалното протичане на жизнените функции. Водата е среда за клетките, разтворител и транспортно средство. Продължителното обезводняване води до сухота на кожата и лигавиците, образуване на камъни и пясък, алергии и редица други заболявания. Пиенето на вода е важно за доброто храносмилане, изчистването на клетките от отпадните вещества и др., като приемането на други напитки не може да замени необходимото количество вода за тялото.

 

Списъкът с интересни факти е отворен за допълване.

 

 

 

Още по темата

 • Вирусни инфекции

  При вирусна инфекция температурата спада при прием на антипиретици. Ако няма гнойна ангина, възпаление на ушите или находка в белия дроб, вероятно се касае за вирусна...

 • Как точно се разболяваме от грип?

  Как се заразяваме? Как да се борим с вирусите на грипа? Можем ли да се предпазим? Как да се лекуваме?

 • Как се лекува грип

  Как да разпознаем грипа и неговите усложнения? Как се лекува грипа? Имуностимулатори, справяне със симптомите, препарати против грип. Хомеопатия.

 • Хомеопатия и хрема

  Хомеопатичните препарати, които можем да препоръчаме са много и зависят от характеристиките на хремата - кои са те - прочетете тук. Познаването на най-често използваните...

 • Таблица - от хрема до пневмония

  Симптоми, за които да следите + какво да направите, когато видите, че детето има хрема, кашлица, температура, общо неразположение. Ако навреме откриете някои симптоми,...

 • Мерки за по-добро здраве и по-добре функционираща имунната система

  Някои елементарни, но в същото време ефикасни мерки за по-добро здраве и по-добре функционираща имунната система

 • Хомеопатия и температура

  Когато температурата е повишена, подборът на хомеопатичен медикамент, с помощта на който да противодействаме  се извършва индивидуално. От какво се определя и как се...

 • Хомеопатия при атопичен дерматит

  Един от методите, които могат значително и трайно да облекчат оплакванията на страдащите от атопичен дерматит е хомеопатията.

Публикации

Харесай ни във Facebook