Меню

Рубрики

Фондация „За нашите деца“ помогна на майка да преодолее трудностите и да прибере детенцето си у дома

Нина беше на два месеца, когато дойде при нас в Детска къща, родила се недоносена, едва 1900 гр. и в недобро здравословно състояние. Съмненията на лекарите бяха, че то е в следствие на здравословните проблеми на майката Деница, която притеснена дали ще се справи с грижите за малката принцеса пожелала да я остави на грижите на държавата, но не спряла да се интересува от нея.
Поехме Нина и я обградихме с цялата любов, която можехме да й дадем, за да се чувства добре. Грижихме се за нея, но не забравихме и че най-добрата среда за нея е родната, че няма по-добра от майчината ласка.
Затова се ангажирахме с нелеката задача да подкрепим Деница да се справи с проблемите си, да добие увереност, че може добре да се грижи за детето си. Свързахме се с нея и освен, че й осигурихме възможност да вижда детето си когато пожелае, започнахме да я консултираме. Съветвахме майката как да се справи с грижите за бебето. Непрекъснато насърчавахме контакта между майката и детето. С наша помощ, Деница стана по-уверена, гушкаше и говореше с любов на Нина, когато я посещаваше. Това й помогна да се привърже силно към нея, а подкрепата ни я мотивира да подобри състоянието си, за да получи възможността да отведе Нина в къщи. Така дойде денят, в който с наша помощ Деница взе дъщеря си при себе си.
Ние с радост изпратихме Нина у дома. Щастливи сме, че усилената работа на екипа на Детска къща върна още едно бебче при мама. Ние осигурихме подкрепа и помощ на майката, за да може тя да задържи детето си и да го отгледа в семейна среда, защото няма нищо по-хубаво за едно дето от майчината любов и ласка.

Още по темата

Публикации

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook