Меню

Как да облечем детето, когато навън рязко застудее?

Как да облечем детето, когато навън рязко застудее?

Играта в снега е забавно и любимо занимание за децата, но е важно да вземете мерки, за да ги предпазите. Ето няколко съвета за родители, когато навън градусите паднат.

Зимата става все по-капризна и непредвидима. Редуването на необичайно топли с мразовити дни е истинско предизвикателство за родителите. Изборът на подходящи дрехи за детето става още по-труден, когато свенливото зимно слънце отстъпи на виелици и снеговалежи. Майки и бащи, не сте сами. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите точните дрехи за малкото съкровище, без значение дали отскачате заедно до магазина, отивате на разходка или в парка за игра.

Децата са податливи към настинки, а и няма нужда да споменаваме всички вируси, които циркулират наоколо. Все пак, няма как просто да ги държите вкъщи на топло. Важно е да избирате качествени връхни дрехи, които да пазят най-малките от зимните стихии. Якета Napapijri, например, и модели на други водещи брандове са сред най-добрите варианти, защото в производството им се използват специални технологии и материали за водоустойчивост и термоизолация. Всеки родител иска най-доброто за детето си, а ето как да сте сигурни, че му предоставяте именно това.

Слоеве, слоеве, слоеве

Най-важният съвет е да облечете детето с няколко слоя дрехи. Тук няма правила, но някои специалисти казват, че ако родителите обличат три слоя дрехи - като тениска, пуловер и яке, то децата трябва да носят четири. В такъв случай започнете с термо боди и блуза с дълги ръкави, а след това облечете детето с пуловер и дебело яке. Добавете детски клин, термо чорапи, непромокаеми панталони за сняг и топли гумени ботуши или апрески. 

Избягвайте памучните горни дрехи и дънковите панталони, тъй като тези материи не поддържат топлината на тялото и може да простудят детето, ако се намокрят. Памукът е страхотен избор за долни дрехи и бельо, докато за пуловери и горни дрехи заложете на вълна, кашмир, пух или полар.

Аксесоарите - шапка, ръкавици и ботуши

Аксесоарите са изключително важна част от зимното детско облекло. Игрите в снега изискват качествени шапки, ръкавици и обувки, които са водоустойчиви и с топла подплата. За шапката е важно да покрива ушите на детето. Непромокаемите ръкавици държат малките пръстчета по-топли и не пропускат вода за разлика от плетените, например. Важно е аксесоарите да не стягат и да не пречат на движенията на малчуганите.

Ако търсите зимни дрехи, аксесоари и обувки не само за детето, но и за цялото семейство, разгледайте колекциите на любимите си брандове в магазина на Answear.bg. Там ще намерите топ продукти на марки, които ще ви предложат всичко - от домашни спортни комплекти до стабилни и топли зимни обувки. Един от примерите е тук: https://answear.bg/m/fila. 

Контролът е задължителен

Когато сте навън, проверявайте периодично температурата на детето, като докосвате челото, шията или ръцете му. Ако са студени или мокри, приберете детето на топло. Ако са горещи или червени, значи детето е прегряло и трябва да му свалите някои от дрехите, защото при изпотяването може да се простуди. Въпреки че навън е студено, малчуганите имат нужда от течности, така че носете термос с горещ шоколад или чай.

Зимата е прекрасен семеен сезон, който носи детски усмивки и игри в снега, стига да сте подготвени за нея. Сега е по-лесно от всякога. Децата ви го заслужават, вие също.

Още по темата

Харесай ни във Facebook