Меню

Рубрики

На 9 март отбелязваме деня на спокойните бебета

На 9 март отбелязваме деня на спокойните бебета

Само 1 ден след празника на жената и майката - 9 март, второто издание на форум “Спокойни бебета” 2024 ще приветства всички любознателни родители в Международно Висше Бизнес Училище на ул. Винсент ван Гог 7. Целта на събитието и тази година ще бъде да “разкрие” тайните на спокойните бебета и щастливите родители. За тази жизненоважна мисия организаторите са подготвили целодневна програма, от 9.00 до 17.30 часа и Форумът е с вход свободен. Необходима е само предварителна регистрация за него.

В нея участие ще вземат едни от най-утвърдените специалисти в своята област. Те ще споделят своите съвети и знания по разнообразни теми, които обхващат периода от бременността, през раждането до развитието на детето през първата година. Доайенът в анестезиологията и интензивното лечение в областта на акушерството и гинекологията в България, проф. д-р Силви Георгиев ще говори за иновативния метод за обезболяване на естественото раждане, оперативното родоразрешение и послеродовия период".  Ася Демирева, която е IBCLC, консултант по кърмене и лекарски асистент с над 15 години опит ще разкаже за кърменето от А до Я. От Милена и Ради - създатели на инициативата ДЕЦА НА БОРДА гостите ще научат как да изберат най-подходящото и безопасно столче за кола и как правилно да го монтират.

След тях, лекция ще има Ани Събева, създател на програма “Спокойни бебета" и консултант по бебеносене, на тема: “Грижи за бебето през първата година - режим, сън, бебеносене". Анна Влаева - специалист по Ранно детско развитие, ще сподели на какво да научим детето през първата година". По темата за спешни детски състояния и първа помощ препоръки ще даде д-р Витан Витанов от сдружение “Академия Първа Помощ”.

Десислава Димова-Певтичева - акушер и консултант послеродови грижи, ще разкаже повече за ASQ-3 система за скрининг и наблюдение на детско развитие. Десислава Пеева, която е IBCLC  сертифициран консултант по лактация към Международния Борд на Консултантите ще сподели повече за захранването и отбиването на бебето.

Форумът ще завърши с дискусионен панел на тема: "Цялостно възстановяване след раждане", в дискусията ще вземат участие: Тони Калушкова, Ваня Висарионова, д-р Марта Дончева.

Паралелно с лекционната част от програмата, на 9 март, ще се проведе и изложение, на което ще вземат участие над 20 компании. Сред изложителите могат да бъдат видени един от лидерите за бебешки пелени на българския пазар; Асоциация “Баланс в храната и душата”, от която може да почерпите ценни идеи и съвети за здравословно хранене; бутикова козметична компания, която предлага естествени продукти, без химически оцветявания, които са ръчно приготвени и органични и благодарение, на които компанията печели две от наградите в първото за България Aesthetic & Medical Beauty Awards 2022; Издателство, предлагащо книги за малки и големи деца; бранд, предлагащ 100% Натурална козметика от чисти растителни и етерични масла за кожа и коса; българско уеб приложение - помощник на родители; бутикови, ръчно изработени торти, сладки и солени изкушения; Първата в България дигитална платформа за абонаментен наем на детски играчки, спортни уреди, книги и игри; бранд, предлагащ билкови смеси и специални рецепти на един от най-популярните билкари.

И тази година организаторите на Форума са се погрижили и за семействата с по-големи деца, на които ще бъде предоставена обособена зона за отдих и детски кът. По този начин децата ще имат възможност да се забавляват, докато техните родители разглеждат базара или присъстват на лекциите, за да се информират за грижите, свързани с най-новия член на семейството им.

На събитието специално участие ще вземат Веси Боневa и YAVI, които ще представят пред публиката детския музикален албум “Малките” и ще разкажат на гостите как музиката помага за развитието на децата още от пренатална възраст.

Форумът се организира за втора поредна година от  Slingomania, с любезното съдействие на на event агенция Алтърнатив Адвъртайзинг. Организаторите канят всички бъдещи и настоящи родители на форум “Спокойни бебета”, който е с напълно безплатен достъп и ще се проведе на 9 март 2024 година от 9.00 до 17.30 часа в Международно Висше Бизнес Училище.

Повече информация за Форума:

https://forum.spokoinibebeta.com/

https://www.facebook.com/Spokoinibebeta

https://www.instagram.com/spokoini_bebeta/

Facebook event: https://fb.me/e/KVE58AiY

Форма за записване за Форума: https://bit.ly/3HdmdWe

Още по темата

Харесай ни във Facebook