Меню

Награда за социална иновация получи “Дневникът на мама и татко”

Награда за социална иновация получи “Дневникът на мама и татко”

14.12.2017

Награда за социална иновация получи платформата “Дневникът на мама и татко” на официална церемония вчера. Плакетът беше връчен от Министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Това е първото признание от държавна институция за 10-годишните усилия на платформата да подкрепя българските родители. Възрастово-образователният бюлетин към нея беше създаден преди година. Той предоставя важна информация за превенцията на заболявания, отглеждане, възпитание и трайно подобряване живота на децата в България.  

 “В първите години на детето могат да бъдат “заключени” заболявания и отклонения в развитието, може да се оптимизира умственото и психическото развитие. Родителите често пропускат периодите, в които се отварят тези възможности, а връщане на зад няма. Бюлетинът е родителският помощник, който ги подсеща и мотивира да действат в точния момент.” – сподели основателката на Дневникът на мама и татко, Елена Бачева, която получи наградата.

Призът е за второ място в категорията “Социални иновации, свързани с предоставяне на социални продукти и услуги” от годишните награди на Министерството на труда и социалната политика. На първо място бе отличен Стопански факултет във Великотърновския университет, а на трето място –  фондация „Нашите недоносени деца“.

“Темата за социалната икономика и социалното предприемачество ще присъства в дневния ред на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първите шест месеца на 2018 г.” , заяви на откриването на церемонията министър Петков.

 

Още по темата

Харесай ни във Facebook