Меню

Награда за социална иновация получи “Дневникът на мама и татко”

Награда за социална иновация получи “Дневникът на мама и татко”

14.12.2017

Награда за социална иновация получи платформата “Дневникът на мама и татко” на официална церемония вчера. Плакетът беше връчен от Министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Това е първото признание от държавна институция за 10-годишните усилия на платформата да подкрепя българските родители. Възрастово-образователният бюлетин към нея беше създаден преди година. Той предоставя важна информация за превенцията на заболявания, отглеждане, възпитание и трайно подобряване живота на децата в България.  

 “В първите години на детето могат да бъдат “заключени” заболявания и отклонения в развитието, може да се оптимизира умственото и психическото развитие. Родителите често пропускат периодите, в които се отварят тези възможности, а връщане на зад няма. Бюлетинът е родителският помощник, който ги подсеща и мотивира да действат в точния момент.” – сподели основателката на Дневникът на мама и татко, Елена Бачева, която получи наградата.

Призът е за второ място в категорията “Социални иновации, свързани с предоставяне на социални продукти и услуги” от годишните награди на Министерството на труда и социалната политика. На първо място бе отличен Стопански факултет във Великотърновския университет, а на трето място –  фондация „Нашите недоносени деца“.

“Темата за социалната икономика и социалното предприемачество ще присъства в дневния ред на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първите шест месеца на 2018 г.” , заяви на откриването на церемонията министър Петков.

 

Още по темата

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Доброволно изтегляне на дигитален видео монитор Philips Avent (SCD620) 

Като предпазна мярка Philips доброволно изтегля и обезщетява притежателите на този модел. Прочети повече...

Харесай ни във Facebook