Меню

Наръчник на активния родител на детската площадка

Наръчник на активния родител на детската площадка

1.Подавал/а ли си сигнали? Ако не, можеш да го направиш сравнително лесно на сайта на Общината: http://call.sofia.bg/bg/Signal/Create. След това пак там можеш да проследиш статута на сигнала си и да потърсиш информация в районното си кметство.
2. Сега е ред на стъпка 2. Попълни въпросника ни https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe7MAjhOK7p5xTRUG…/viewform и ни прати снимки от съответните детски площадки на ел.поща safeplaygrounds.sofia@gmail.com.
3. Трета стъпка - ако имаш желание и възможност да се включиш в планираните срещи с районните кметове или да съдействаш активно по администрирането на групата, пиши ни отново по ел.поща. Ще ти помогнем да намериш сподвижници, с които да си помагате и играете:)
4. Ако си свидетел на вандализъм/ пиянски прояви/насилие в реално време) на детска площадка, обади се на 112, където ще разпределят сигнала ти най-бързо (към Общинска полиция или патрулка).
5. Ако има системни проблеми с чистотата, извозване на контейнери, брой кошчета, състояние на контейнери и кошчета, замърсяване от строителство, може да се обадиш директно на Столичен Инспекторат - денонощен телефон 02-987-5555.
6.Уличното осветление в София се поддържа от три фирми. Ако имате изгоряла крушка или необезопасен стълб, подайте сигнал директно до фирмата, която отговаря за вашия район. В прикачените файлове в групата ни може да намериш контактите на фирмата, която поддържа осветлението във Вашия район. Ако искаш да се планира поставянето на улично осветление на място, където в момента няма, подай сигнал на call.sofia.bg.
7. За всякакви сигнали (от неспешен характер) и жалби, може да се обадиш на Контактния център и сигналът ти ще бъде разпределен - 02-9377-303, 0700-17-310 ( денонощно и на двата телефона.
8. Ако имаш време и възможност, запознай се с Наредба№1 от 2009 г., която е като "библия за детските площадки" -http://www.mrrb.government.bg/?controller=articles&id=459, за да знаеш добре какво да изисквате като информация:)
9. Не на последно място, споделяй своите любими места за игра на децата, така че и ние да дойдем при вас:) Пиши ни и своите идеи за инициативи, сподели полезна информация и положителен опит при опазването на детските площадки и взаимодействието с властите. Търси ни на ел.поща safeplaygrounds.sofia@gmail.com

Още по темата

Публикации

Харесай ни във Facebook