Меню

Наръчник на активния родител на детската площадка

Наръчник на активния родител на детската площадка

1.Подавал/а ли си сигнали? Ако не, можеш да го направиш сравнително лесно на сайта на Общината: http://call.sofia.bg/bg/Signal/Create. След това пак там можеш да проследиш статута на сигнала си и да потърсиш информация в районното си кметство.
2. Сега е ред на стъпка 2. Попълни въпросника ни https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe7MAjhOK7p5xTRUG…/viewform и ни прати снимки от съответните детски площадки на ел.поща safeplaygrounds.sofia@gmail.com.
3. Трета стъпка - ако имаш желание и възможност да се включиш в планираните срещи с районните кметове или да съдействаш активно по администрирането на групата, пиши ни отново по ел.поща. Ще ти помогнем да намериш сподвижници, с които да си помагате и играете:)
4. Ако си свидетел на вандализъм/ пиянски прояви/насилие в реално време) на детска площадка, обади се на 112, където ще разпределят сигнала ти най-бързо (към Общинска полиция или патрулка).
5. Ако има системни проблеми с чистотата, извозване на контейнери, брой кошчета, състояние на контейнери и кошчета, замърсяване от строителство, може да се обадиш директно на Столичен Инспекторат - денонощен телефон 02-987-5555.
6.Уличното осветление в София се поддържа от три фирми. Ако имате изгоряла крушка или необезопасен стълб, подайте сигнал директно до фирмата, която отговаря за вашия район. В прикачените файлове в групата ни може да намериш контактите на фирмата, която поддържа осветлението във Вашия район. Ако искаш да се планира поставянето на улично осветление на място, където в момента няма, подай сигнал на call.sofia.bg.
7. За всякакви сигнали (от неспешен характер) и жалби, може да се обадиш на Контактния център и сигналът ти ще бъде разпределен - 02-9377-303, 0700-17-310 ( денонощно и на двата телефона.
8. Ако имаш време и възможност, запознай се с Наредба№1 от 2009 г., която е като "библия за детските площадки" -http://www.mrrb.government.bg/?controller=articles&id=459, за да знаеш добре какво да изисквате като информация:)
9. Не на последно място, споделяй своите любими места за игра на децата, така че и ние да дойдем при вас:) Пиши ни и своите идеи за инициативи, сподели полезна информация и положителен опит при опазването на детските площадки и взаимодействието с властите. Търси ни на ел.поща safeplaygrounds.sofia@gmail.com

Още по темата

Публикации

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Доброволно изтегляне на дигитален видео монитор Philips Avent (SCD620) 

Като предпазна мярка Philips доброволно изтегля и обезщетява притежателите на този модел. Прочети повече...

Харесай ни във Facebook