Меню

Рубрики

Нов тираж на „Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца от 3- до 7-годишна възраст“

На 19.02.2024 г. е пуснат в продажба нов тираж на „Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца от 3- до 7-годишна възраст“, с автори проф. д-р Ст. Петрова, дм; доц. д-р Л. Рангелова, дм; проф. д-р В. Дулева, дм; проф. д-р Д. Байкова, дм; инж. хр. технологии М. Куртишева.
 


Сборникът е  утвърден от МЗ за внедряване на съвременните здравословни принципи в организираното хранене на децата в тази възраст.

Сборникът с рецепти за деца от 3- до 7-годишна възраст се прилага за организираното им хранене в общинските, държавните и частните детски заведения, в училищата за децата от подготвителните групи; специализираните институции за предоставяне на социални услуги за деца; детските лагери за деца на възраст от 3 до 7 години.

Сборникът с рецепти се прилага, както при приготвяне на храната на място в детските заведения/ детските лагери/ училищата, така и при осигуряване на храната от кетъринг фирми.

Компетентните органи на РЗИ извършват оценка на организираното хранене на децата на 3-7 години на базата на този Сборник с рецепти и ръководство за хранене. Към всяка от рецептите е приложен изчислен химически състав, което позволява да се планира и контролира приемът на енергия и хранителни вещества от децата.

Ръководството и сборникът с рецепти са предназначени основно за здрави деца. В ръководството са включени също принципите на диетичното хранене при основни заболявания при децата, на базата на които може да се състави подходящо меню за деца със здравни проблеми. Сборникът с рецепти може да се използва при деца с целиакия и глутенова непоносимост, тъй като всички рецепти, включващи зърнени храни, съдържащи глутен, имат алтернативи с безглутенови храни.

Включените рецепти са лесно изпълними и могат да се използват у дома за здравословно и/ или специално насочено диетично хранене на децата и цялото семейство.

Цената на един брой е 67 лева (не е променена от 1-ия тираж) + цена на доставка. Издава се фактура.

За информация и поръчка за закупуване на сборника моля да се обръщате на
е-мейл
asmpiphd-spetrova@abv.b

Още по темата

Харесай ни във Facebook