Меню

Изберете възраст

Прочут рисуван котарак вече учи и децата в България да обичат четенето

Прочут рисуван котарак вече учи и децата в България да обичат четенето

Сто години след рождението на Доктор Сюс издателство „Сиела” прави подарък на българските деца с издаването на четири книжки от обичания автор. В България името на Сюс е малко познато, за разлика от САЩ където авторът е синоним на любов към книгата за цялата нация. Той е официален символ на фондация Read Across America (Цяла Америка чете), която е част от националната асоциация целяща да повиши грамотността и да създаде нация от четящи, любознателни хора. Издателството и VIVACOM са си поставили приятната задача да продължат амбициозното дело на американските си колеги на българска земя като превърнат грамотността на децата в основен техен приоритет. Тук се намесва любезният герой Котарак шапкарак, последван от още 3 култови книжки: „Зелени яйца и колбас”, „Лоракс” и „Честит рожден ден”.

В първата книжка от поредицата  Дик и Сали са сами вкъщи, вън вали, а те скучаят, докато някой не почуква на вратата – Котарак шапкарак! Той прави къщата на пух и прах, но дали ще успее да прибере всичко преди мама да се е прибрала? Котаракът вече е на повече от половин век, но благодарение на веселите си рими и простички думи е научил милиони деца да четат, при това докато забърква хаос, достоен за всеки уважаващ себе си литературен пакостник.

Превърнал се в класика за подрастващи по цял свят, героят на Доктор Сюс е част от инициативата на издателството, която цели ограмотяването в ранна детска възраст да стане национална кауза.

А за да бъде четенето още по-забавно, „Котарак шапкарак” върви в комплект с книжка за оцветяване, пълна с разнообразни игри и задачи.
 

Шапки долу за котарака с шапката!

Подробна информация за книгата и автора можете да намерите тук.

Публикации

Харесай ни във Facebook