Меню

Изберете възраст

Сигурни ли сте, че знаете как да предпазите себе си и вашите деца в интернет?

Сигурни ли сте, че знаете как да предпазите себе си и вашите деца в интернет?

Сексуално изнудване на деца в интернет, трафик на хора, агресивни тролове, които си служат безпардонно с бруталната реч на омразата – чували сте за това, но знаете ли в действителност колко често се случва? А замисляли ли сте се, че без дори да подозирате вие и вашите деца също можете да станете жертви на всичко това – а и на още много други опасности, които дебнат в интернет? Александър Ненов – човек, участвал в специалната среща European Social Networking Task Force, организирана от европейската комисия в Брюксел с цел създаване на нови правила за безопасен интернет – ще ви обясни как да се защитите от опасностите в онлайн пространството в новата си книга „Интернет безопасност” (ИК „Сиела”).

В XXI век, когато интернет е навсякъде, а по-голямата част от ежедневието ни преминава в него, е време да си дадем сметка, че в онлайн пространството човек е в опасност, също както в някой квартал с лоша слава през нощта. Александър Ненов, някогашен хакер и настоящ интернет предприемач, знае по-добре от всеки какво е нужно да (не) правите, за да защитите не само себе си, но и децата си онлайн. А те са най-уязвими за безбройните опасности, които дебнат в интернет…

От новата книга на Ненов – „Интернет безопасност”, ще разберете как да установите дали детето ви влиза в опасни сайтове, както и последствията от това – сексуалната изнуда, която може да започне дори от обикновен чат, трафика на хора, опасните секти, агресивните тролове и речта на омраза, която е по-скоро практика, а не изключение. Авторът посочва конкретни ситуации и дава множество актуални примери, които разясняват колко лесно всъщност е всеки потребител, който има компютър и/или телефон с камера, да стане звезда в сайт за възрастни и да продава голото си тяло на неограничен брой зрители. А още по-потресаващият факт е, че може да стане жертва на някой от тези сайтове без дори да подозира!

В допълнение Ненов обяснява също как да пазарувате сигурно с кредитна карта през интернет, какво е виртуална валута и как ви засяга, какво да правите, ако ви хакнат профила, как да криптирате съобщенията и паролите си и още много други, все полезни трикове за безопасно сърфиране в Мрежата.

Програмист, мениджър, консултант на онлайн проекти, лектор и многократен носител на наградите на конкурса „Бгсайт”, Александър Ненов е също и автор на книгите „На 1 клик разстояние” и „Как да печелим от интернет”. Последната му книга – „Интернет безопасност”, съдържа всичко, което трябва да знаете, за да защитите себе си и своето дете в интернет.

Повече за книгата можете да научите тук.

*

Който не вижда далечната опасност, го заплашва близка беда.

Конфуций

Публикации

Харесай ни във Facebook