Меню

Изберете възраст

"Защо все аз?" от Цвета Мишева-Алексова

"Защо все аз?" представлява иновативен за България сборник с терапевтични приказки за деца и възрастни от Цвета Мишева-Алексова, а техниките са дело на съвместната й работа с Милена Манова. Илюстрациите към книгата и графичното й оформление са от Анелия Костова-Бозгунова.

 

Първото издание на книгата излезе през декември 2014 г. и бе изчерпано в рамките само на три месеца. Големият интерес към книгата наложи втори тираж, който е в наличност от октомври 2015 г. В момента преговаряме с чуждестранни издатели за възможността книгата да бъде преведена и издадена и на други езици, освен български.

 

Заедно с приказките може да се закупи и книжката за оцветяване „Аз мога сам”, която е издадена в ограничен тираж и съдържа част от оригиналните илюстрации към изданието.

 

            

 

Добре дошли в Голямата гора, където ще срещнете всякакви животинки. Също като нас, хората, и те понякога имат грижи - борят се със своите страхове, учат се как да се справят със своите чувства и какво да предприемат в различни трудни житейски ситуации.

  • Терапевтичните приказки са предназначени за деца от предучилищна и начална училищна възраст. В нашия проект героите са горски обитатели и съседи, които имат различни истории.
  • Книгата съдържа 14 приказки, а част от темите, които засяга, са гняв и агресия, развод, лъжа и кражба, раждане на друго дете в семейството, страхове, смърт и загуба, самооценка, навици и т.н.
  • Приказките, които предлагаме, са в готов вариант, който детето асимилира директно. Някои от тях са с отворен край, като варианта за довършване избира детето. Не са предназначени за последователно четене, нито са приказки за лека нощ.
  • Избраните ситуации представят често срещани конфликти, на които не винаги знаем как да отговорим. Четат се, когато е необходимо.
  • В книгата ще намерите предложения, които могат да улеснят придвижването на детето към решения или да изяснят чувствата му.
  • В края на всяка приказка има техники, които сме създали или редактирали с цел облекчаване на емоционалното напрежение. Тези техники не са задължителни. Може да ги използвате по ваше желание, ако ви се струват уместни.

                 

 

Бихте могли да участвате с ваши идеи, като променяте, допълвате или внасяте елементи на креативност.

 

Книгата може да се закупи директно от офиса на Института по позитивна психология в кв. Изток, ул. „Райко Алексиев” 36А, или да се поръча с куриер през Фейсбук страницата ни.

Харесай ни във Facebook