Меню

Бременност 7-9м

Бременната и майката

Възраст: Бременност 7-9м

Важните списъци

Знаем, че в третия триместър е важно да се подготвите за идването на бебето и че това помага да се чувствате по-спокойни. Знанията и уменията са само едната част от подготовката. Другата са пазарувките. С помощта на родители, минали през изпитанието, наречено "Списъци", подготвихме няколко такива за вас. Вижте ги:

Списъци за болницата

Има три отделни багажа, които трябва да подготвите за болницата: чанта за раждането, чанта за престоя на вас и бебето и чанта за изписването. Изискванията са различни за различните болници, затова ако вече сте избрали къде ще раждате, първо проверете дали избраната болница има списък. Колкото по-добре се информирате за формалностите около раждането, толкова по-спокойни ще преминете през него. Събрахме на едно място почти всичко, което попада в различните списъци, за да ви ориентираме. Поинтересувайте се кога има ден на отворените врати в избраната от вас болница. В този ден, можете да разгледате родилното, стаите и санитарните помещения и да попитате за списък за родилното или за това какво е разрешено да носите там и какво не. Така ще можете да разпределите багажа си и няма да пропуснете нещо важно за сметка на нещо непотребно.

  1. Не прекалявайте с багажа – ако всичко е наред, ще бъдете в болницата само 3-5 дни. Помислете кое наистина ще ви трябва. Повечето неща от списъка се носят при всяко пътуване извън дома.
  2. Пригответе багажа си в 3 чанти/сакове – малка за родилното, по-голяма за престоя ви в стаята след раждането и още една – с вещите за изписване на бебето.  

Прочетете подробно за съдържанието на трите чанти тук или директно разпечатайте списъка:

 

 

 

 

Обратно към начална страница - "Бременност 7-9м".

Още по темата

Вижте всички предложения

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook