Меню

Бременност 7-9м

Детско развитие

Възраст: Бременност 7-9м

Хранене през третия триместър

Храненето ви през бременността влияе на здравето на детето ви през целия му живот. Пропускането да стимулирате образуването на определен орган или система чрез пълноценно хранене може повлияе на нейното бъдещо функциониране. Препоръките за хранене на бременната са съобразени с потребностите на вашето бебе. В тях са предвидени достатъчно прием на белтъци (протеини), калций, витамини. Третият триместър е критичен период за развитието на имунната му система – точно сега, обърнете внимание на приема на витамин Д и омега-3 мастните киселини. Най-активно се развива и мозъкът – обърнете внимание на приема на желязо. То е важно и за имунната система. При нужда, консултирайте се с лекаря за прием на хранителни добавки. 

Не пропускайте да следите за здравословното ви наддаване на тегло. През третия триместър то би следвало да бъде средно 0,5 кг на седмица, но зависи и от статуса ви към момента на забременяването. Вижте и следете според нормата в таблицата.

 

За повече информация: вижте Национални препоръки за хранене по време на бременност

*Michael Greger, M.D., 2015

 

Обратно към начална страница - "Бременност 7-9м".

Вижте всички предложения

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook