Меню

Избери възраст

Арт-терапевтични техники за бременни и двойки очакващи дете

  • Медицински център БРОД

14 август 18:30

от 18.30 ч. на 14.08 до 20.30 ч. на 14.08

Здравен център БРОД

Здравен Център "Брод" и
Център за психологическа консултация "Феникс", канят всички бременни жени и бъдещи татковци на
АРТ-ТЕРАПЕВТИЧЕН УЪРКШОП

Живеем във време в, което по различен психологически начин можем да подпомогнем бъдещите майки, както и техните партньори. Активно се развива практическата работа, извършват се и редица изследвания в областта на пренаталната психология. Съществуват определени психологически изменения, които се наблюдават при жените в периода докато те очакват дете. От една страна, това е лабилността, емоционалната сензитивност, инпулсивност или както я наричат някои „емоционална инфантилизация”.
В този уъркшоп ще ви представим един нестандартен метод основан на арт-терапията и различни форми на психологически и образователни техники за работа с бременни и двойки очакващи дете. В групите, които водим не се дава възможност за израз на сложни или негативни чувства. Тук работим с поддържане на положителна нагласа и се стараем всяка проява на тревога да бъде преработена. Възможността да изразят чувствата си и собствените си представи през арт-терапията и в частност през рисунките, обезпечава израза на емоции, а благодарение на рефлексията и обсъждането на рисунките се активира емпатиен потенциал в групата.

Използването на различни творчески дейности при подготовка за майчинството има древни културни корени. При много народи очакването на дете е свързано с колективно пеене, или ръкоделие. Така бъдещите майки запълват периода преди раждането и снижават тревожността си, като през този период общуват по един позитивен начин с детето. Тази традиция помага на майките да установят връзка с детето още преди самото му раждане. Това им позволява през символичното да го защитят и да предопределят щастлива съдба, която пък способства и за хармоничното и позитивно състояние и на бременната жена.

Нашата цел е през груповата или индивидуална работа да развием творческите способности на бъдещите родители, да се погрижим за тяхното личностно израстване, да снижим тревожността им, да подобрим партньорските взаимоотношения в двойката, да поработим върху образа на детето и да подготвим клиентите си за новите семейни роли.

Водещи:
Деница Велкова- индивидуален, брачен и семеен консултант /системна семейно консултиране/;Социален педагог
10 години опит в предоставянето на психо-социални услуги за деца и родители, Обучител по програма - Работилници за родители "Да пораснем заедно" на Уницеф- България, насочена в подкрепа на ранното детско развитие и ефективното и отговорно родителство. Сертифициран медиатор към Министерство на правосъдието.

Десислава Даскалова - Клиничен и консултативен психолог. Специализация "Консултиране и психотерапия при деца и юноши". Консултант по когнитивно-поведенческа психотерапия. Специализация по ранно детско развитие и психодиагностика.
Обучител в "Арт– терапевтични техники на деца с увреждания". Сертифициран медиатор към Министерство на правосъдието.

Цена: 15 лева индивидуално
25 лева за двойка /мама+татко/

Необходимо е предварително записване на тел.: 032/63-71-63
Местата са ограничени

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност при промяна на мястото, часа или други параметри на събитието, в случай, че не е постъпила информация за това от организатора.

Вижте други

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook