Меню

Избери възраст

Ателиета "Човешкото тяло" в партньорство със Здрави и Музейко

  • Био игри

19 - 20 август

от 11.00 ч. на 19.08 до 12.30 ч. на 20.08

Muzeiko

ПЛАТЕНО

От 21 януари в Muzeiko и с подкрепата на мобилно приложение Здрави / Zdravi започва поредица от ателиета на тема "Човешкото тяло" с водещ прекрасната Камелия Митева от Био игри/ Bio games. Целта им е децата ще научат повече за тялото си, за да могат да взимат информирани решения за здравето си и да го уважават. Поредицата развива не само практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, но и логическото мислене и желанието за откриване и усъвършенстване на личностните качества на децата.

Продължителност: 1 час и 30 мин.
Възрастова група: 8-12
Форма на работа: експерименти, ролеви игри, дискусии, симулации и др.
Брой деца: 12
Честота: Веднъж месечно за възрастова група

Участието в ателиетата е напълно безплатно, благодарение на мобилно приложение „Здрави“ и Музейко. Необходимо е единствено предварително записване. Регистрацията за става чрез формата за записване на сайта на Музейко: http://muzeiko.bg/bg/news/detail-poredica_atelieta_choveshkoto_tyalo_-1608.html

Теми в поредицата:
1. Защо клетки и ДНК?- 21 и 22.01.17
2. Храна и храносмилане- 18 и 19.02.17
3. "Кървави“ експерименти- 18.03.17
4. Направи човешко тяло- 29.04.17
5. За какво ни е бял дроб?- 13.05.17
6. „Мозъкът- части или цяло?“
7. „В света на звуците и слуха“

8. „Страховити скелети“
От какво са направени човешките кости? Кое е първото животно на Земята с кости? За какво са му? Какво му е страховитото на скелета? В първата част, децата ще открият интересни скелети на животни и ще разберат кое е първото животно със скелет. Във втората, те ще участват в експеримент, по време на които ще разберат повече за костите и ще тестват тяхната здравина. Всяко дете ще си изработи череп. Това ателие насърчава логическото и творческото мислене.

Пълното описание и програма, можете да откриете на: http://muzeiko.bg/bg/news/detail-_strahoviti_skeleti_atelie_na_bio_igri_za_deca_ot_8_do_12_g_-2147.html?date=1503090000

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност при промяна на мястото, часа или други параметри на събитието, в случай, че не е постъпила информация за това от организатора.

Още от Био игри

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook