Меню

Избери възраст

Цикъл ателиета „Музика и природа“ в Музейко

  • Био игри

10 март - 12 май

от 11.00 ч. на 10.03 до 12.30 ч. на 12.05

Muzeiko

ПЛАТЕНО

Цикъл ателиета „Музика и природа“

„Био игри“ и Елена Тодорова ви канят на поредица музикално-научни ателиета! Поредицата цели да запознае децата с примера на световни учени, тяхното любопитство и любов към живия свят и да ги вдъхнови да го обичат, през музиката и игрите.
Формата на работа е учене през преживяване. Децата ще участват в забавни ролеви игри, ще търсят животни и непознати съкровища, ще са изследователи и откриватели. Те ще учат интересни факти и играеки ще усвояват умения за мислене и работа в екип; ще развиват своя мелодичен слух, вокални умения, усет за ритъм, умения за пеене в ансамбъл и солово пеене.
Гост-лекторът- Елена Тодорова- е музикален педагог и любител на природата. Тя ще участва в поредицата с авторски песни.

Дати: 10, 17 март; 21 и 28 април и 12 май 2018

Музикално ателие „Слухът при животните“, 10.03.18
Kакво представлява звукът? Кои животни имат най-добрия слух? Кое нощно животно има по-добър слух и от прилепите? Сините китове пеят, за да изразят емоциите си и да влияят на други китове. За какво служи слухът при човека? В първата част на ателието децата ще търсят животните с най-добрия слух по време на експедиция; ще научат интересни факти за тях и за ролята на слуха. Във втората част, ще участват в музикални игри с цел тяхното вокално ангажиране: пеене и вокално интерпретиране, усет за ритъм и емоционално въздействие на музиката. Накрая всяко дете ще си изработи играчка- животно. Това ателие стимулира уменията за работя в екип, логическото и творческото мислене.
10.03.18- събота от 11:00-12:30ч. за деца между 6-10 годишна възраст

Музикално ателие „Изследовател в морските дълбини“, 17.03.18
Морските дълбини крият невероятна красота! Въпреки това, малко се знае за живота в тях. Голяма част от океана и неговите обитатели биват унищожени преди да бъдат изучени. Наричат Силвия Ърл „гласът на океана“. Защото той няма свой собствен, а му е така необходим. Силвия опазва морския свят. Тя е сред първите жени-акванафти- прекарва две седмици под вода изучавайки океанските обитатели. Днес тя завежда научната агенция за океаните и атмосферата в САЩ. И е вдъхновение за хората по света! Тази неделя ще запознаем децата с работата на Силвия. Децата ще научат интересни факти за едни от най-впечатляващите морски обитатели, измежду които фенерооката риба и стомия боа! Ще участват в експедиция и ще си изработят животно; ще работят в екип и ще тренират твоческото си мислене. Ще участват в музикални игри с цел развитието на умениe за солово пеене и пеене в ансамбъл.
17.03.18- събота от 11:00-12:30ч. за деца между 6-10 годишна възраст

Музикално ателие „Изследовател в недрата на Земята“, 21.04.18
Какво предизвиква земетресенията? Какво е значението на разломите и ударните вълни? Каква е връзката между вълните предизвикани от земетресения и музиката? Държат ли се тигрите като котенца преди земетресение? Каним ви на вълнуващо приключение до недрата на Земята. В първата част на ателието, младши-изследователите ще търсят улики за едно от най-големите земетресения на Земята. Във втората част, ще разберат каква как се случват земетресенията; ще участват в демонстрация със сеизмограф. Накрая всяко дете ще си изработи играчка.
Децата ще взимат самостоятелни решения и ще комуникират. Ще разучат песен съобразена със съдържанието на темата; ще участват в музикални игри с цел реазвиване на пеенето и вокално интерпретиране и усет за ритъм.
21.04.18г.- събота от 11:00-12:30ч. за деца между 6-10 годишна възраст

Музикално ателие „Любопитни насекоми“, 28.04.18г.
Този път ви каним на приключение с невероятни насекоми! Чували ли сте за орхидеева богомолка? А за пръчицата? Не, не са растения. Живи същества са! Защо ли носят тези имена? Елате, за да разберете! В първата част на ателието, младши-изследователите ще търсят царете на камуфлажа при насекомите по време на експедиция. След това ще научат интересни факти за тях по време на ролеви игри. Ще разучат тематична песен за насекомите през игри; ще упражняват соловото пеене и пеенето в ансамбъл; ще развиват тонно-височинния усет. Накрая всяко дете ще си изработи насекомо. И ще се забавлява!

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност при промяна на мястото, часа или други параметри на събитието, в случай, че не е постъпила информация за това от организатора.

Вижте други

Училище по Добродетели - демонстрация за 2018/2019 учебна година

20 май 11:00

Училище по Добродетели - демонстрация за 2018/2019 учебна година

ФРУД

София, бул. Цариградско шосе 91, блок 113, партер, до вход Г

Още от Био игри

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook