Меню

Избери възраст

„Как работи театърът?“ 2

  • Театър "София"

24 февруари - 31 март

от 16.30 ч. на 24.02 до 17.30 ч. на 31.03

Театър София

ПЛАТЕНО

Поредицата арт събития за деца „Как работи театърът?“ 2 е продължение на дейността на Театър "София" в посока създаване на съвременна театрална среда, в която децата се чувстват уютно, среда, която ги предразполага.
Целта на събитията е да възпитава любов към изкуството у детската публиката чрез интерактивни събития, непринудена комуникация с тях, работа с разнообразни материали, поддържайки техния интерес и любопитство.

Втората част на проекта „Как работи театърът?“ отново ще включва демонстрации, работилници и игри, а темите ще бъдат:

1. Литература (февруари 2018 г.)
Ще разкрием малко информация за това как започва процеса по създаване на театралната постановка. Актьори ще разкажат на децата какво е репетиция на маса, как се изгражда образ, как се определят характеристиките на героите - добри и лоши. Заедно с екипа на Школа „Учи с мен“ ще прочетем приказка на английски език и ще покажем за пореден път как творчеството, изкуството и игрите преодоляват езиковите бариери.

24 февруари (събота) от 16:30 ч. - "Репетиция на маса" с актьорите Илия Виделинов и Юлиян Рачков
https://goo.gl/iZjtvF

25 февруари (неделя) от 13:00 ч. - "Английска приказка" с школа Учи с мен
https://goo.gl/9V1X4V

2. Декор и реквизит (март 2018 г.)
Една от най-любопитните и вълнуващи за децата демонстрации от миналата година ще се превърне в още по-незабравимо преживяване. Що е то декор и реквизит, как се строи и разваля декора, какви възможности има сцената и колко много хора се грижат за сценичната среда и промените по време на спектакъла - това са малка част от нещата, които ще събудят у децата както любопотство, така и уважение към изкуството. В специалната работилничка пък ще имат възможност сами да направят проект за декор.

18 март (неделя) от 13:00 ч. – Демонстрация „Разваляне и строеж на декор“ https://goo.gl/6Q9yy5

24 март (събота) от 16:30 ч. – Работилничка „Направи си декор за театър“ https://goo.gl/Z8J36b

31 март (събота) от 16:30 ч. – Работилничка „Направи си реквизит за театър“ https://goo.gl/JLAJTi

3. Костюм, грим и перуки
Децата ще научат най-важното и интересното за историята на театралния костюм, грим и перуки. Ще използваме рециклирани материали за направата на съвременен костюм с елементи от българската носия, като съчетаваме старото и новото и се връщаме към българските традиции. Ще си направим сами грим и перуки и ще провокираме игри, с които децата да влязат в роля в зависимост от костюма си.

4. Хореография и сценичен бой
Танците и битките с мечове са сред любимите части от детските постановките и за децата, и за техните родители. Как обаче се случват те в пълен синхрон с всичко останало в театралната постановка, безопасно и в същото време толкова ефектно - ще покажем и разкажем с помощта на актьори с богат опит.

5. Осветление и звук
Осветлението и звука са много важна част от магията на театъра и няма как да не включим демонстрация в програмата. Ще запознаем децата с професионалната звукова и осветителна техника в един театър и ще им покажем как осветлението и звука помагат на актьорите. Ще правим и театър на сенките и ще симулираме тропически дъжд чрез актьорски игри.

6. Кукли и маски
В този етап от проекта ще запознаем участниците с кукленото изкуство. Ще изработим кукли и маски. Ще проведем демонстрация за това как куклите оживяват на сцената, ще надникнем зад кулисите.

Билетите са в продажба на касите на Театър "София", а местата са ограничени, за да може всяко дете да участва пълноценно.

Цена на билет за 1 дете: 6 лв.
Цена за 1 възрастен придружител: 0 лв.

През месеците май и юни ще има и събития на открито.

Партньори: Креативна работилничка „ШиШарка“, Школа „Учи с мен“, Книжарници „Сиела“, Kornel4Kids.
Медийни партньори: Az-deteto.bg, Purvite7.bg, Bebok.eu, София играе.

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност при промяна на мястото, часа или други параметри на събитието, в случай, че не е постъпила информация за това от организатора.

Вижте други

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook