Меню

Избери възраст

Kids in Tech / проект "Умна къща"

  • Таратанци ООД

4 - 8 септември

от 09.00 ч. на 4.09 до 17.00 ч. на 8.09

Спортна База "Бояна"/ Академия "Витоша"

Какво по-добро училище от реалния живот? Следвайки добрите практики на страни лидери в предлагането на иновативно образование, Kids in Tech ще стартира новата учебна година със серия от практически проекти. Целенасочено ще развиваме конкретни умения, необходими на децата, за да упражняват професиите на бъдещето – критично мислене, креативно решаване на проблеми, адаптивност и увереност в способностите.

В периода 4-8 септември ще реализираме проекта „Умна къща“. По време на изпълнението децата ще преминат през серия от обучения в различни области, устремено следвайки крайната цел – да построят своята умна къща на бъдещето. Всеки ден малките изобретатели ще работят по различна част от проекта в среда, която ги поставя максимално близо до техния реален живот. По този начин децата съвсем ествествено възприемат преподаваната материя, осъзнават смисъла и практическата необходимост на това, което изучават.

Какво още? …Ключов елемент от концепцията на Kids in Tech е физическата активност. През всеки ден от проекта децата ще обогатяват двигателната си култура, изучавайки хип-хоп стъпки и български народни хора с помощта танцовия пъзел „Таратанци“ и професионалистите от Skip a Beat Dance School. Кратките хореографии ще бъдат представени на финала на седмицата.

Програма:

Ден 1 --> Открий тайните на математиката (реализира се от Забавна Математика - Fun Mathematics)
В първия ден от проекта децата ще разберат защо е нужна математиката за построяването на умната къща, каква е ролята на математиката в нашия живот, защо е важна, какво ни носи. Използвайки цялото си тяло и движението му, децата ще изучават какво е мащаб и каква е връзката между нарисувани линии и траектории в пространството. Ще изчисляваме лица и обиколки, съобразени с възрастта на съответната група. Малчуганите ще разберат защо в природата, както и в структурата на умната къща, кръгът е предпочитана форма. Забавната математика ще ги подготви за следващата част от проекта – архитектурното проектиране на умната къща.

Ден 2 --> Планирай архитектурен шедьовър (реализира се от ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА)
По време на втория ден от проекта децата ще открият какво е общото между човешкото тяло и къщите, които обитаваме. Малките архитекти ще научат какви сили действат на сградите, пресъздавайки различни елементи от техните конструкции с ... телата си. Ще разберат кога една структура е стабилна, създавайки устойчиви сфери от триъгълници, направени от дървени шишове и ластици. Накрая децата ще създадат макети на своите умни къщи от различни геометрични форми и ще измислят истории свързани с тях.

Ден 3 --> Построй къща (реализира се от Open CardBoard)
Ден 3 е същината на проекта, умните къщи ще добият реален облик. Децата ще се запознаят с нестандартните и малко известни в България геодезични куполи, заимствани от математика Бъкминстър Фулър (Buckminster "Bucky” Fuller). Геодезичните куполите са самоносещи, леки конструкции, изградени предимно от разностранни триъгълници. Нашата версия е адаптирана, като използваме само равностранни триъгълници и квадрати, за да дадем на малките строители по-голяма свобода в творенето. Децата ще надградят наученото от предходните дни, като построят къща в предварително зададените реални размери. Ще обсъдим разликите между една нормална и една умна къща и ще подготвим постройките за нуждите на инфраструктурата, която децата ще разработят в четвъртия ден.

Ден 4 --> Програмирай роботи на бъдещето и направи къщата „умна“ (реализира се от MindHub)
В четвъртия ден от проекта децата ще разберат защо някои къщи са умни, как те ни носят сигурност, удобство и икономии. Малките програмисти ще създават програми за автоматизация на техните къщи и ще програмират роботи да управляват умния им дом.

Ден 5 --> Презентирай своята умна къща и анализирай резултатите
Децата ще финализират своите умни къщи и ще изготвят кратки презентации за преживяното през седмицата и ще анализират резултатите си. Презентациите, както и хореографиите от часовете по движение, ще бъдат представени пред родителите. По този начин децата ще упражняват презентационни умения и ще развиват увереност за изявяване пред публика.

За кого е подходящ проекта Kids in Tech „Умна къща“?
--> За деца между 6 – 12 годишна възраст.

Кога и къде?
--> 4-8 септември от 09:00 – 17:00 ч. в Спортна База "Бояна"/ Академия "Витоша".

Колко струва?
--> 241 лв. за ранно записване до 1 август. Редовна цена за записване след 1 август – 267 лв. Таксата включва участие във всички фази от проекта + обяд, десерт и вода.

Как може да запишете детето си?
--> Изпратете имейл на office@taratanci.com с Вашето име, телефон за връзка, 2 имена и година на раждане на детето или се обадете на посочените телефони:
0885 037 116 / 0883 455 537.
Успешната регистрация става чрез предварително заплащане на 50% (121 лв. до 1 август / 134 лв. след 1 август) от таксата по банков път.* Останалата сума се заплаща на място в първия ден от проекта.
*При отказ от участие по-късно от 15 дни преди началото на проекта заплатената сума за записване в размерна 50% от таксата за участие не се възстановява.

Местата са ограничени до 17 деца.

Партньорски организации по проекта: Забавна Математика - Fun Mathematics, ДЕТСКА АРХИТЕКТУРНА РАБОТИЛНИЦА, Open CardBoard, MindHub, Таратанци / Taratanci, Skip a Beat, Спортна База "Бояна"/ Академия "Витоша", Bee Smart Technologies

Медийни партньори: Първите седем, Икар Прес, Дарик радио, Детски Дневник, Radio Family, Новите родители

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност при промяна на мястото, часа или други параметри на събитието, в случай, че не е постъпила информация за това от организатора.

Вижте други

Хранене и захранване - София

27 март 09:30

Хранене и захранване - София

Списание "9 месеца"

гр. София, The Mall, Capella Play, ет.2, бул."Цариградско шосе" 115

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook