Меню

Изберете възраст

Лятна читателска щафета "Бисерче вълшебно"

  • Фондация Детски книги

01.06 - 02.09.2020

от 00.00 ч. на 1.06 до 00.00 ч. на 2.09

БЕЗПЛАТНO

Лятна читателска щафета „Бисерче вълшебно“ – възможност за поддържане на читателските умения през лятото

Обикновено през лятото децата имат нужда да се отърсят от стотиците уроци, домашни работи, курсове, изпити и ангажименти, с които са натоварени през учебната година. Те играят активно през трите летни месеца, а четенето се превръща в неприятно задължение. 

Четенето е умение, което изисква редовни упражнения, за да бъде лесно на децата да се справят с него. А и то е в основата на всичко – дори на уроците по математика и природни науки. 

Поради пандемията и изтощаващото дистанционно обучение, децата ще имат още по-голяма нужда да играят през ваканцията. И още по-голяма е необходимостта четенето да бъде тренирано редовно, за да се намали спадът в уменията на учениците през новата учебна година. Решението е просто – предложете им да участват в Лятната читателска щафета „Бисерче вълшебно“!

Кампанията е част от Награда „Бисерче вълшебно“ и включва четенето на книги – художествени и нехудожествени. Но четенето е интегрирано елегантно в идеите за игри, които ще предлагаме всяка седмица, от юни до август 2020 г. Децата могат да решат сами кои книги да прочетат (общо 6), като са включени и заглавията, препоръчани от учител. Допълнителен стимул за четене е и участието в инициативата Книгоходец

Игрите ще получавате под формата на листове за изтегляне и разпечатване – ще ги публикуваме всяка неделя в периода 31 май – 30 август 2020 г. Можете да ги разпечатвате от страницата „Седмични идеи“ и детето ви да ги събира в папка. Накрая ще си тръгне с личен дневник „Паспорт на пътешественика“, в който ще може да види своя реален прогрес – и читателски, и като изпълнение на игрите.

За да получи своя читателски сертификат в края на кампанията, детето ще трябва да изпрати трите специални пътешественически листа (за юни, юли и август), в които се вижда читателският му прогрес. Няма да бъдат оценявани постиженията на детето - достатъчно е участието му. 

Повечето задачи изискват от детето да търси, да задава въпроси, да играе, да проучва и анализира. Умението да събира информация и да я обработва е ключово за развитието на функционалната грамотност. Подпомагайте го в неговите търсения – така ще засилите ефекта, който целим да постигнем в кампанията. 

Цялата информация, предложения за четене и игри ще откриете в специалния уебсайт www.biserche.com/shtafeta.

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност за качеството и осъществяването на представеното събитие или услуга, както и за последвала промяна в неговите параметри, дата, час на провеждане и др.

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook