Меню

Изберете възраст

Последвай Стъпките 2

  • Таратанци ООД

1 - 15 септември

от 19.00 ч. на 1.09 до 12.00 ч. на 15.09

Факултет По Изобразителни Изкуства Вту

Таратанци / Taratanci среща съвременния човек с българските народни хорá по един неочакван начин - чрез техните визуално изобразени стъпки!

Създадохме „графичен език“ на народните хорá и се заехме с мисията да го представим пред колкото може повече българи и чужденци. С изложбата "Последвай стъпките" прекрачваме прага на столицата и тръгваме напето по пътищата на България! Тръгнахме на 1 август от гр. Варна, а сега продължаваме във Велико Търново от 1 до 15 септември. Следват Горна Оряховица, Пловдив и... обратно в София.

"Последвай стъпките" и ти и се впусни в магията на българските народни хорá с втората част от пътуващата едноименна изложба във Велико Търново и Горна Оряховица!

За изложбата:

В изложбата са включени графични изображения на български народни хорá от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област.

Откриване:

1 септември от 19 ч. пред Факултет По Изобразителни Изкуства Вту, гр. Велико Търново!
По време на събитието посетителите ще могат да поиграят с играта танцов пъзел "Таратанци", както и да си занесат хорото вкъщи... с нашите картички, плакати, чанти и други артикули от едноименната колекция "Последвай стъпките". С таланта си танцьорите от Танцов клуб "Раховчета" ще събудят чувство на гордост от българския народен танц, а етно група "Боляре" ще ни накара да настръхнем.
https://www.youtube.com/watch?v=eJHNOdcFHt4

** Изложбата "Последвай стъпките" се реализира благодарение на дарителската програма на Moto-Pfohe за опазване на природното и културно наследство на България, VT EVENTS и пространство за културни и социални събития TAM**

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност при промяна на мястото, часа или други параметри на събитието, в случай, че не е постъпила информация за това от организатора.

Вижте други

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook