Меню

Изберете възраст

Уморен ли си? А хапва ли ти се? Лекция на д-р Райна Томова

 • Д-р Райна Томова

21 април 19:00

от 19.00 ч. на 21.04 до 21.00 ч. на 21.04

ПЛАТЕНО

Усещането за умора и трудният контрол на теглото са изключително често срещан проблем в развития свят. Те не са просто „неудобство“, а често са симптом или предпоставка за заболяване или нарушено функциониране на организма.
Първата стъпка да се справим с тях е да получим адекватна и надеждна информация за тяхното естество и начините за преодоляването им.
Д-р Райна Томова ще сподели знания и личен опит. Тя ще представи възможните причини за тези две състояния, които може да се дължат на неадекватен хранителен режим, стрес и претоварване, но може да са причинени и от състояния като хипотиреоидизъм, инсулинова резистентност, дефицит на витамини или микроелементи. Д-р Томова ще Ви насочи към алармиращите симптоми за тези състояния, начинът, по който те могат да бъдат установени и стъпките, които следва да бъдат предприети. Тя ще направи и кратък преглед на най-популярните хранителни режими с техните плюсове и минуси.
Д-р Томова завършва медицина преди 27 години, а 5 години по-късно придобива и специалност по вътрешни болести. Нейните търсения през годините и убеждението й, че човешкият организъм трябва да се разглежда като едно неразривно цяло от физика, ум и емоции, а не просто като сбор от органи и системи я отвеждат към холистичните методи на лечение. Така преди 15 години, тя започва да изучава хомеопатия, а преди близо 10 години става и преподавател в следдипломното обучение по клинична хомеопатия на лекари и фармацевти в Медицинските университети на София, Пловдив, Варна и Плевен. Преди няколко години, личен проблем я отвежда към по-задълбочено изучаване на значението на храненето за човешкото здраве и преодоляването на заболяванията. В търсене на надеждни познания по този въпрос, тя завършва нутритерапия в Колежа по неконвенционална медицина в Монреал, Канада. Понастоящем съчетава познанията си на конвенционален лекар с подхода на хомеопат и нутритерапевт в грижата за своите пациенти.


Вход: 30 лева с предварително записване на arthousesofia@gmail.com или на лично съобщение във фейсбук страницата на „Къщата на София“. За да подсигурите своето място, моля, заплатете таксата по следната банкова сметка:

Къщата на София ЕООД
IBAN BG78BUIN95611000615312

Издателят на "Дневникът на мама и татко" Римембранд ЕООД не носи отговорност за качеството и осъществяването на представеното събитие или услуга, както и за последвала промяна в неговите параметри, дата, час на провеждане и др.

Вижте други

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

23 септември 10:30

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

ПлУвАм с МаМа и ТаТи

World class spa & fitness - ул. Ралевица 38, хотел Olives - ул. Христо Вакарелски 1А, Spark - ул. Рачо Петков - Казанджията 4, сграда 16/3

Етикети: безопасност, емоционална интелигентност, игра, изкуство, интелигентност, музика, общуване, ранно детско развитие, социални умения, спорт, татковци, физическа активност

Публикации

 • Хомеопатия и хрема

  Хомеопатичните препарати, които можем да препоръчаме са много и зависят от характеристиките на хремата - кои са те -...
 • Хомеопатия и възпалено гърло

  Хомеопатията позволява бързо и ефикасно облекчаване на симптомите на възпаление на гърлото като се прилага...
 • Как се лекува грип

  Как да разпознаем грипа и неговите усложнения? Как се лекува грипа? Имуностимулатори, справяне със симптомите,...
 • Хомеопатия и температура

  Когато температурата е повишена, подборът на хомеопатичен медикамент, с помощта на който да противодействаме...
 • Хомеопатия при атопичен дерматит

  Един от методите, които могат значително и трайно да облекчат оплакванията на страдащите от атопичен дерматит е...
 • Прилошаване при пътуване (кинетоза)

  Хубавото ваканционно настроение може да се помрачи, ако ние самите или детето ни страдаме от прилошаване по време на...

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook