Меню

Изберете възраст

COCOONaBABY Анатомично гнездо

COCOONaBABY Анатомично гнездо

Анатомичното гнездо COCOONaBABY® се използва в родилни и неонатологични отделения в Европа и България.

Помага на новороденото възможно най-плавно и спокойно да се адаптира към живота след раждането си. Нежно обгръща бебето, като му осигурява сигурно и успокояващо място, което напомня заеманата позиция в майчината утроба. Бебето е в леко свито положение, ограничаващо появата на основните неразположения, които могат да го притесняват в първите месеци. Тази полу-фетална поза спомага за минимизиране на риска от появата на колики и намаляване ефекта при често срещания стомашен рефлукс, ограничава риска от „плоска глава“ (плагиоцефалия). От изключителна важност е факта, че качеството и продължителността на съня са подобрени – тоест Вашето дете ЩЕ спи спокойно и продължително. Не на последно място е и факта, че се подобрява контакта на бебето със зоабикалящите го хора, бебето вижда ръцете си, може да допира лицето си. Подпомага се и развиването на фината моторика на новороденото.

COCOONaBABY® има подвижен адаптор, който позволява на „гнездото“ да расте заедно с бебето (нормално е към четиринадесетата седмица крачетата му да излизат от края на гнездото). Колан през корема поддържа бебето в идеално положение, без да ограничава свободата му на движение. Калъф-чаршафът на гнездото е от висококачествен памук – Fleur de Coton® 100% памук.

Повече за COCOONaBABY® тук.

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook