Меню

Изберете възраст

Colief капки за бебета против колики

Colief капки за бебета против колики

COLIEF НАМАЛЯВА ЧАСОВЕТЕ ПЛАЧ

Colief капки за бебета с неутрална лактаза са хранителна добавка под формата на капки за добавяне към кърмата или млякото предназначено за кърмачета с цел преасимилиране на лактозата и премахване на причината за образуване на излишни газове, облекчаване кърмачаските колики, подпомагане усвояването на млечната захар и значително съкращава времето на плача.

Colief капки за бебета срещу колики са нов подход срещу коликите. Те са насочени към справянето с първопричината за появата на бебешките колики, а именно временната физиологична лактозна нетолерантност или т.нар. временнен физиологичен лактазен дефицит, състояние при което неразградената и неусвоена лактоза засяда и дебелото черво където ферментира от активността бактериите отделяйки млечна киселина и водород, които причиняват подуване, газове и болка – КОЛИКИ.

Временната физиологична лактозна нетолерантност е доказана от изследванията като основна причина за КОЛИКИТЕ при бебетата а това състояние е резултат от недостига на ензима лактаза, който разгражда млечната захар (лактоза) по естествен път в червата.

 

Капки за бебета срещу колики Colief

  1. Colief Капките за бебета са важно научно постижение в борбата с КОЛИКИТЕ причинени от това състояние.
  2. Colief е естествен подход към бебешките колики, подходящ както за кърмени, така и за бебета хранени с млека предназначени за кърмачета.
  3. Colief позволяват бебетата да бъдат хранени с „обичайното“ им мляко, кърма или адаптирано, без да се използват заместители и намаляват храносмилателните затруднения.
  4. Colief капки за бебета срещу колики съдържа неутрален ензим лактаза, който прибавен към млякото разгражда лактозата на лесно усвоими глюкоза и галактоза, като запазва необходимата за развитието на бебето енергия.
За бебетата е важно да не се отстрани цялата лактоза, тъй като това стимулира организма да създава сам ензима. За това 4 капки Colief разграждат 70% от лактозата в 100 мл. мляко

 

Colief може да се използва още от раждането. Colief трябва да се прибавя с при всяко млечно хранене, докато бебето навърши 3-4 месеца,След тази възраст причината за затрудненията на бебето няма да я има вследствие на наличието на достатъчно количество лактаза в тялото.

 

Какво представлява Colief капки за бебета?

Colief са капки с естествено произвеждания от човека ензим ЛАКТАЗА, който е отговорен за пълното усвояване на млечната захар.

Лактазата (β-Galactosidase) в Colief е изолирана от контролирана ферментация на дрожди Kluyveromyces lactis, с активност мин. 49500 ONPGu/g. и пик на действие при неутрална киселинност (Рн 7), каквато е на млякото.

 

Какво прави Colief капки за бебета?

Colief са капки за бебета срещу колики с ензим лактаза, които се добавят в мляко или кърма при всяко хранене на бебето за намаляване съдържанието на лактоза (млечна захар) в него.

Ензимът лактаза в Colief е с естесвен произход и подпомага разграждането на лактозата най-добре при ph 7 каквато е киселинността на млякото. Добавен предварително към храната на бебето той подкрепя разграждането на лактозата до прости и лесноусвоими захари – галактоза и глюкоза като по този начин подпомага нейното усвояване от организма. Благоприятно повлиява храносмилателните функции и съдейства за избягване на газообразуването, напрежението в стомаха, а оттам и на коликите.

Кога се може да се използват Colief капки за бебета?

Colief капки за бебета срещу колики се добавят към млякото при всяко хранене на бебето до 3-4 месечна възраст. След тази възраст признаците на колики физиологично  отшумяват. След третия месец, или ако коликите не са толкова изразени, добавянето на Colief може да бъде редуцирано, в началото – като се намали дозировката, а след това и честотата на добавянето им (само при включването на алтернативни храни) и накрая само веднъж дневно, което да предшества пълното им изключване. Обикновено това става в края на 4-я месец. Ако признаците на колики се появят отново, може да започнете добавянето на Colief капки за бебета по обичайната схема.

Дозировка на Colief капки за бебета:

Еднократна доза:        4 капки с всяко хранене
Препоръчвана доза:   при 7 хранения / 28 капки дневно
за дневен прием:        при 6 хранения / 24 капки дневно

При по-чести хранения еднократната доза може да се намали на 3 капки с цел спазване на дневната доза.
Продължителност на приема: до 4 месечна възраст или затихване на коликите.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза!

Повече информация за употреба и дозировка тук.

 

Важно!

  1. Колийф съдържат ензим лактаза, който се разрушава от високата температура, добавяйте към топло, а не горещо мляко.
  2. Не давайте капките директно на бебето.
  3. Не ги добавяйте във вода, сок или чай, капките действат в млякото.
  4. Приготвяйте млеката предназначени за кърмачета винаги според инструкциите на производителя.
  5. Продуктът е хранителна добавка, да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

Условия на съхранение:

Да се съхранява при температура до 25°C на сухо и недостъпно за малки деца място.

Веднъж отворен, да се съхранява в хладилник. Да се пази замръзване. Да се употребява до три седмици след отваряне. Да не се употребява след изтичане срока на годност отбелязан на опаковката и ако предпазното фолио на флакона е нарушено.

 

Производител:
Crosscare Ltd,Broomhill Road, Tallaght,Dublin 24, Ireland.www.colief.com

Colief® Infant Drops is a registered trademark of Crosscare Ltd.
Patent Number EP 1289569.

Вносител :
МАКАВЕ ЕООД 


1517 София
ул. Константин Фотинов No113A, ет. 3, офис 9
тел: 0878702023, 0878 70 20 26
e-mail: metev.ivan@gmail.com; metev@makave.eu

www.makave.eu
www.colief-bg.com

 

 

Още от Макаве ЕООД

Продукти

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook