Меню

Изберете възраст

Fitonasal Pediatric спрей за нос

Fitonasal Pediatric спрей за нос

Fitonasal Pediatric е деконгестант, специално създаден за освобождаване на носа на най-малките в случай на конгестия и възпаление на носните кухини, дължащи се на грипни състояния, настинка, алергични ринити и синузити – както остри, така и хронични. Fitonasal Pediatric действа благодарение на TANNISAL – молекулен комплекс от танини и каменна сол, който взаимодейства с назалната лигавица и оказва:

  1. деконгестантно действие благодарение на балансирано осмотично действие, което способства за намаляване на отока в тъканите, и без да дразни или изсушава лигавицата;
  2. защитно действие върху лигавицата благодарение на образуването на мукоадхезивен слой и на антиоксидантното действие.

Освен това продуктът, благодарение на непрекъснатата аерозолна струя, извършва дълбоко почистване на носните кухини, като отстранява излишния мукус и патогенните, дразнещи и алергизиращи агенти, уловени от него (вируси, бактерии, дим, смог, полени, дразнещи вещества и др). Това действие е особено полезно за кърмачетата, които не могат да издухат носа си и за децата, които не го извършват правилно. Поради тези свои характеристики Fitonasal Pediatric е показан в случай на кашлица от задно назално стичане.

На практика, чрез задното назално стичане застоят на мукус в носните кухини и наличието на микроорганизми и алергизиращи вещества могат да причинят кашлица или други проблеми, като възпалено гърло и средни отити.

Fitonasal Pediatric не съдържа вазоконстрикторни деконгестанти и благодарение на своя иновативен нефармакологичен механизъм на действие, не води до привикване, не изсушава назалната лигавица, не дразни и може да се използва често, дори и за продължителни периоди от време. Употребата на продукта при кърмачета и деца подпомага дишането и успокоява нощния сън.

Повече за Fitonasal Pediatric ТУК.

Още от Aboca

Продукти

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook