Меню

Изберете възраст

Мукосолван сироп за деца

Мукосолван сироп за деца

Какво представлява влажната кашлица?

Кашлицата е сложен рефлекторен акт, който цели опазване на гърлото и горните дихателни пътища свободни. Тя представлява бързо изкарване на въздуха от дихателните пътища, придружено от характерен шум. Кашлицата може произволно да бъде предизвикана или потисната. Много респираторни инфекции започват със суха кашлица, която в последствие се превръща във влажна, продуктивна, с отделяне на секрети. При сухата кашлица липсва секрет, докато влажната кашлица е придружена от отделянето на секрет под формата на храчка. С помощта на влажната кашлица, наричана още секреторна или продуктивна, се изхвърлят събраните секрети от дихателни пътища. Влажната кашлица е характерна за някои болести на бронхите и белите дробове.

Лечение на кашлицата

Преди да се предприемат каквито и да е лечебни мерки, трябва да се установи причината за кашлицата и да се постави диагноза, за това при кашлица е препоръчително да посетите Вашия лекар. Възможно е да се касае за обикновена хрема, настинка или резултат от дългогодишно тютюнопушене и отслабен имунитет, но е напълно възможно дихателната система да Ви сигнализира, че нещо не е наред. Бактериалните инфекции на горни и долни дихателни пътища в много голям процент от случаите протичат с влажна (продуктивна) кашлица. Своевременното посещение при доктора, съответно навреме поставената диагноза и започнато подходящо лечение, намалява риска от хронифициране на състоянието и развитие на различни по тежест усложнения в дългосрочен план.

Дозировка:

  • Деца от 6 до12 години: 5 мл – 2-3 пъти дневно.
  • Деца от 2-5 години: 2,5 мл – 3 пъти дневно.
  • Деца под 2 години: 2,5 мл – 2 пъти дневно – след консултация с лекар.

 

Лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържа амброксолов хидрохлорид. Мукосолван сироп 15 mg/5 ml е за деца над 2 години. Преди употреба прочетете листовката.

SABG.MUCO.17.08.0226; 09/2017; A 235/12.10.2017

За повече информация: „Санофи България“ ЕООД, гр. София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 90, Офис сграда Капитал Форт, тяло А, етаж 10, България, тел. 02/970 53 33, e-mail: bg-medical-info@sanofi.com

Листовка на пациента

Притежател на разрешението за употреба: Санофи България ЕООД

 

„Санофи България“ ЕООД,

гр. София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 90,
Офис сграда Капитал Форт, тяло А, етаж 10, България,
тел. 02/970 53 33,
e-mail: bg-medical-info@sanofi.com

www.sanofi.bg

 

Продукти

  • Прополки

    Прополки

    Подкрепете имунитета си по естествен път

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook