Меню

Изберете възраст

Пробиотици от AquaSource

Пробиотици от AquaSource

AquaSource КолАктив 3 коластра + ацидофилус и лактоферин

Ацидофилус + водорасли Бифидус комплекс + водорасли

Цена: 89,30 лв.

Опаковка от 120 капсули

Цена: 37,50 лв.

Опаковка от 120 капсули

Цена: 37,50 лв.

Опаковка от 120 капсули

Повече информация за продуктите на Аквасорс: www.aquasource.net
За поръчка: изпратете избраните от вас продукти по месинджър или имейл

 

Лактобацилус Ацидофилус

Лактобацилус Ацидофилус (ЛА) е една от най-полезните за човешкия организъм бактерии. Тя се съдържа в някои ферментирали млечни продукти и хранителни добавки. Приемана в достатъчни количества, тя се заселва в храносмилателната и пикочо-половата система и подобрява здравето. Досега са установени следните ефекти:

 • подобрява екологията на червата и не допуска развитието на болестотворни микроби, като пречи на залавянето им за стените на червата, променя рН и кислородното съдържание и произвежда бактерицидни вещества (водороден прекис, млечна и оцетна киселина и др.);
 • произвежда ензими, в това число лактаза, която е необходима за усвояването на млечната захар - така може да се помогне на хора с непоносимост към мляко и особено на кърмачета с диария, дължаща се на лактазна недостатъчност;
 • предпазва червата, пикочните пътища и половата система от бактериални и гъбичкови инфекции;
 • намалява образуването на канцерогени в червата и не позволява развитие на вредни бактерии там;
 • намалява диарията, причинена от радиация или химиотерапия;
 • намалява нивото на вредния холестерол.

Майките, които кърмят бебетата си, могат да ги предпазят от екзема и астма, ако вземат достатъчно пробиотици (ацидофилус и бифидобактерии) по време на бременността и кърменето. Бебетата нормално получават тези полезни бактерии от своите майки, докато минават през родовия канал, но при цезарово сечение вместо с пробиотици, много бебета се заразяват с болестотворни бактерии, причиняващи т.нар. вътреболнични инфекции – стафилококи, стрептококи, коли-бактерии, клостридия и др.

 

Лактобацилус Бифидус

Това е другата благотворна бактерия, която е нормален обитател на дебелото черво. Тя подобрява храносмилането и усвояването на белтъците и мазнините, както и задържането на минерали като фосфор, калций и желязо. Премахва запека и така подпомага изчистването на червата и възстановяването на черния дроб. Намалява алергичните реакции към мляко. Участва в разграждането на някои канцерогени вещества, намалява нивото на вредния холестерол, произвежда хормони и витамините В и К.

В комбинация със синьозеленото водорасло AFA, пробиотиците Ацидофилус и Бифидус остават живи и активни до консумацията им. Съчетанието от Ацидофилус, Бифидус и AFA се препоръчва при:

 • Внезапен или продължителен емоционален стрес;

 • Активни и пасивни пушачи;

 • Затруднения в усвояването на основните минерали и витамини от храната
  (открива се по влошеното качество на косата, ноктите и кожата);

 • Продължителна употреба на силно хлорирана или флуорирана вода;

 • Странични ефекти от употреба на антибиотици, стероиди, хормони и пр.;

 • Проблеми с храносмилането - често получаване на запек или разстройство;

 • Бебета на изкуствено хранене или с чувствително храносмилане, колики и пр.;

 • Анемия, авитаминоза, интоксикация на организма, когато се предполага дисбактериоза.

 

Лактоферин: хитът на съвременната натуропатия

Лактоферинът е желязопренасящ гликопротеин, който принадлежи към групата на трансферините. Отговаря за имунната защита на лигавиците на дихателната, храносмилателна и пикочо-полова система, и се съдържа в различни телесни течности и секрети (сълзи, бронхиален секрет, слюнка, жлъчка, панкреатичен сок, чревни секрети, полови секрети). Най-богат източник на лактоферин е коластрата, следвана от млякото. За промишлени цели се използва лактоферин от коластра от крави, а напоследък чрез методите на генното инженерство се произвежда „човешки“ лактоферин. Лактоферинът, предлаган от АкваСорс, е извлечен от коластра от крави. В организма лактоферинът се среща в две форми: холо-лактоферин (свързан с желязо) и апо-лактоферин (без желязо). Главните функции на лактоферина са следните:

Антибактериално действие: лактоферинът действа бактериостатично като свързва свободното желязо и вит. В12 и ги прави недостъпни за бактериите, което спира тяхното размножаване, а така също и бактерицидно (разрушава клетъчните стени на много микроби и гъбички). Лактоферинът е особено важен за бебетата и хората с отслабена имунна система. Ефективен е срещу E. coli, Salmonella, Staphylococcus, Listeria, Candida и т.н. При опитни мишки, заразени със стафилококи, които получават 2% от калориите си като лактоферин, бъбречните инфекции намаляват с 40-60%, а бактериите в урината – от 5 до 12 пъти.

Инфекции на пикочните пътища: те са много чести при бебетата, малките момиченца и жените, поради анатомичните особености на женския организъм (къса и широка уретра). Много жени се оплакват от „цистит“, който често се усложнява чак до пиелонефрит. Коластрата и лактоферинът могат значително да облекчат тези инфекции и да намалят опасността от пиелонефрит и хронична бъбречна недостатъчност.

Антивирусно действие: Лактоферинът е ключова молекула за имунната система, и може да се използва в борбата с различни вирусни инфекции. Той пречи на много вируси да се прикрепят върху клетъчните стени и да проникнат в клетките ни – например цитомегаловирусите и вирусите, причиняващи херпес и СПИН. От друга страна е установено, че у болни от СПИН лактоферинът в устната кухина е намален, което ги прави много по-възприемчиви към различни инфекции.

Противовъзпалително действие: Лактоферинът свързва някои полизахариди (екзотоксини, секретирани от микробите) и активира някои имунни клетки, от които зависи имунния отговор. В резултат на всичко това се облекчават възпалителните процеси и се намалява разрушаването на различни тъкани.

Имуномодулаторно действие: рецептори за лактоферин са открити върху различни имунокомпетентни клетки – Т-лимфоцити (т.нар. клетки-убийци), моноцити, макрофаги. Лактоферинът, съдържащ се в устната кухина и стомашно-чревния тракт, спира развитието на микробите или ги унищожава. Новородени прасенца, в чиято храна е добавен лактоферин, са многократно по-устойчиви на инфекции – след инжектиране на токсини от Escherichia coli умират само 17% от тях, докато при прасенцата, които не получават лактоферин, смъртността е 74%.

Пробиотично действие: Лактоферинът потиска развитието на вредни бактерии в червата и подпомага развитието на бифидобактериите, допринасяйки за оздравяването на нормалната микрофлора. Ако полезните бактерии в червата се унищожат, на тяхно място се заселват вредни бактерии, които произвеждат различни токсини, влошаващи работата на черния дроб, който е принуден да ги обезврежда.

Антиоксидантно действие: свързвайки свободното желязо в кръвта, апо-лактоферинът намалява образуването на свободни радикали и предпазва липидите от окисляване, а клетките – от разрушаване. От друга страна, холо-лактоферинът отдава желязо там и тогава, където и когато то е необходимо за клетките. Това води до забавяне на остаряването и понижаване на податливостта към дегенеративни и ракови заболявания.

Подобрено усвояване на желязото: поради високия си афинитет към желязото лактоферинът го свързва и пренася до всички клетки, които се нуждаят от него (подобрява бионаличността на желязото в организма), което помага за по-бързото справяне с желязодефицитни анемии, например.

Стомашно-чревен тракт: Лактоферинът намалява възпалителните процеси в червата, например при ХУХК (болест на Крон) и други автоимунни, алергични и инфекциозни заболявания, при които се засягат червата – при условие, че се приема редовно и в достатъчни количества.

Противораково действие: има достатъчно опити in-vitro и in-vivo, доказващи антиканцерогенния ефект на лактоферина. Опитни мишки, на които заедно с канцерогенното вещество азоксиметан се дава и лактоферин, развиват много по-малко тумори на стомашно-чревния тракт. Доказано е също мощното потискащо действие на лактоферина специално върху рака на панкреаса при човека – той се препоръчва като част от терапията на това заболяване.

 

Коластра

Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници през първите 2-3 дена след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна. Тя е богат коктейл от имунни и растежни фактори, които буквално дават живот на новородените. Нейната значимост се илюстрира най-добре от факта, че без нея повечето бозайници не могат да оцелеят след раждането.

Тя е не само високо питателна храна, но и съдържа много животоподдържащи и подобряващи здравето вещества: антитела, цитокини, олигозахариди, есенциални мастни киселини, фосфолипиди и др. Забележителното при коластрата е, че всички тези субстанции действат синергично като повишат общия ефект от всеки отделен компонент.

Коластрата има много качества и функции, които я правят може би най-важната храна на света, като способността й да се бори с болестите и да способства за растежа и общото здравословно благополучие на организма.

Тя е показала отлични резултати при процесите на възстановяване след наранявания и стрес. Други нейни качества са свързани със забавяне на процеса на стареене, балансиране на нивото на кръвната захар, повишаване на умствената и физическа издръжливост, ускоряване на изгарянето на мазнините и улесняване на отслабването.

Коластрата е известна като лечебно и укрепващо средство от векове. Тя е била обект буквално на хиляди обстойни изследователски и клинични проучвания по цял свят, които я определят като уникална широкоспектърна натурална храна и ефективно средство за подобряване на здравето. Тя е една от най-съвършените субстанции на Майката Природа, създадена да подсилва и защитава новородените бозайници. Такива, разбира се, сме и ние, хората, затова коластрата често се оказва по-подходяща за нашата физиология, отколкото са много от растително базираните и билкови препарати.

Всички научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата:

 • укрепва имунната система
 • увеличава устойчивостта към инфекции
 • спомага за по-добър растеж на децата
 • повишава здравината на костите
 • помага за изграждане на здрави мускули
 • увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост
 • ускорява зарастването на рани и изгаряния
 • подобрява еластичността и тургора на кожата
 • намалява бръчките и освежава външния вид
 • регенерира нервната система и вътрешните органи
 • подобрява емоционалния тонус и настроението
 • забавя стареенето, удължава живота
 • действа подмладяващо на целия организъм.

Хилядолетия наред тази първа храна за бозайниците (в това число и за човека) е предоставяла устойчивост и защита през първите дни от живота на новороденото, когато то е най-уязвимо. Чрез коластрата се пренасят наследствените антитела. Тя е наситена с широкоспектърни имуностимулатори (37 естествени имунни фактора) и много растежни фактори, които помагат на организма да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве.

КолАктив™ на АкваСорс е пълноценна и напълно естествена супер-храна - изсушена коластра, добита от новозеландски крави, което е гаранция за високо качество. Нова Зеландия има най-чистия климат и храната, консумирана от кравите, не съдържа пестициди или антибиотици. При това КолАктив™ не е извлечен само от една крава - хранителните фактори и антителата, съдържащи се в него, са събрани от коластрата на стотици крави. Това го прави много по-полезен за здравето ни.

Коластрата от крави съдържа между 10 и 21 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна. Доказано е, че тя е безопасна и биологически поносима храна за хората - дори и за тези, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални (2 капсули КолАктив съдържат толкова лактоза, колкото 5 ml мляко).

Фактори, съдържащи се в КолАктив™:
 • Имуноглобулин /антитела/ - широкоспектърни антитела, защитаващи организма от вируси и бактерии. 
  Съществуват пет групи имуногобулини при човека и всичките пет се съдържат в КолАктив™;
 • Лактоферин - изключително силна антивирусна и антибактериална съставка;
 • Цитокини - засилват и играят съществена роля а регулирането на силата и продължителността на имунната реакция;
 • Интерлевкин-10 - специфично вещество, което забавя възпалителните процеси;
 • Полипептид, богат на пролин - хормон, който регулира функциите на тимусната жлеза и имунитета;
 • Олигозахариди и гликоконюганти - не позволяват на патогенните бактерии да проникват в стомашните стени;
 • Фактор на растеж на епителната тъкан /ЕGF/;
 • Инсулиноподобен фактор на растежа /IGF-1/;
 • Трансформиращи фактори на растежа А & В /ТGF А & B/;
 • Хормон на растежа /GН/.

Последните четири фактора са важни фактори на растежа, които подпомагат изграждането на костната система, мускулите, нервите и тъканите, а също така регулират и кръвната захар.

Взимайте по 2 капсули дневно - сутрин, с чаша минерална вода, 20 минути преди хранене. За деца дневната доза е 1 капсула, но не са необходими точни изчисления, защото КолАктив™ е естествен продукт и не може да се предозира.

Ако почувствате, че ви хваща хрема или усещате напрежение след физически натоварвания rли водите нездравословен начин на живот, следва да увеличите дозата поне двойно.

Повече за коластрата четете в книгата "Зелените лъчи на Светлината".
 

Коластра с полипептид, богат на пролин (ПБП):

Използваната за Колактив 3 натурална коластра не се преработва чрез ултра-филтрация. Това означава, че в нея се запазват всички ценни съставки, в т.ч. и специалният полипептид, богат на пролин (ПБП). Пролинът е аминокиселина, нужна за производството на колаген (основна съставка на съединителната тъкан в здравата кожа, здравите мускули, здравите кръвоносни съдове и въобще опора на всички здрави органи) и хрущял (от който зависи здравето на ставите ни). ПБП стяга кожата и намалява образуването на бръчки, действа профилактично срещу инфаркти, инсулти, разширени вени, хемороиди, хернии и пролапс (провисване) на различни органи (стомах, бъбреци, матка и пр.).

Източници: "Здраве без лекарства", д-р Петър Найденов, издателство Анхира

 

Повече информация за продуктите на Аквасорс: www.aquasource.net
За поръчка: изпратете избраните от вас продукти по месинджър или имейл

 

Ценова листа на Аквасорс

Продукти

Цени в лв.
за опаковка

Цени в лв. за
1 капс./1 ден

Водорасли АФА 60 капс. по 400 мг.

50,40

0,84 лв./капс.

Водорасли АФА 120 капс. по 400 мг.

97,70

0,78 лв./капс.

Водорасли АФА прах 50 г.

85,10

0,68 лв./400 мг.

Водорасли АФА течност 60 мл.

71,50

1,19 лв./мл.

Зелена Енергия 120 капс. по 300 мг.

63,00

0,53 лв./капс.

Коластра КолАктив 120 капс. по 500 мг.

87,00

0,73 лв./капс.

Коластра Колактив-3 120 капс.

89,30

0,75 лв./капс

Ацидофилус + водорасли АФА 50 капс.

37,50

0,75 лв./капс.

Бифидус + водорасли АФА 50 капс.

37,50

0,75 лв./капс.

Храносм. ензими + водорасли 60 капс.

55,80

0,93 лв./капс.

Коензим Q10 с хром + водорасли 30 капс.

78,85

2,63 лв./капс.

Супер антиоксидант с пикногенол 60 капс.

79,35

1,32лв./капс.

Клетъчна енергия прах 25 гр.

39,00

0,63 лв./ден

Слънчева енергия прах 25 гр.

31,50

0,50 лв./ден

Лайтън-ъп - ванилия 200 г.

61,45

6,15 лв/ден

Порграма "Лесно начало" за 1 месец

137,25

4,57 лв/ден

Хидратантен крем Муун Райз 50 гр.

50,36

1,70 лв./ден

Програма "Здраве и красота"

278,60

9,29 лв./ден

Алое Фреш 70 капс.

50,30

0.72 лв./капс.

AquaSource Супер енергийна храна 300 г.

109,95

3,30 лв./ден

Комплекс мастни к-ни (ЕМК) 50 мл.

44,14

1,45 лв./ден

AquaSource Liver Cleanse 60 капс

90,00

1,50 лв/капс.

Flexibility - гъвкавост и подвижност

78,60

1,29 лв/капс.

Хималайска кристална сол трапезна 200 гр.

20,00

0,20 лв./ден

Хималайска кристална сол за напитка 250 гр.

30,00

0,25 лв./ден

Хималайска кристална сол за вана 1600 гр.

70,00

14 лв./вана

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook