Меню

Изберете възраст

Relaxit - мини клизма за ректална употреба

Relaxit - мини клизма за ректална употреба

 

RELAXIT® – една мини клизма, 3 действия:

  1. привлича и задържа водата в долната част на дебелото черво
  2. омекотява втвърдената фекална маса
  3. стимулира ректума посредством накрайника

 

Какво е РЕЛАКСИТ / RELAXIT® и за какво се използва

РЕЛАКСИТ / RELAXIT® е медицинско изделие за еднократна употреба. Продуктът представлява мини клизма/ тубичка с накрайник, съдържаща 5 мл. разтвор за ректална употреба.
РЕЛАКСИТ / RELAXIT® се използва за размекване на втвърдените изпражнения и улесняване на дефекацията при запек от различно естество.

 

Какво съдържа и как действа РЕЛАКСИТ / RELAXIT®

РЕЛАКСИТ / RELAXIT® индивидуална мини клизма за ректална употреба, представлява безцветна гъста течност – комбинация от соли първи ред сред използваните лаксативи.
Една тубичка от 5 мл. съдържа дихидрат на натриев цитрат (450mg. ЕP), натриев лаурил сулфат (75mg. BP), както и глицерол, сорбинова киселина, 70 % разтвор на сорбитол и пречистена вода.

След изстискване от тубичката, разтворът привлича и задържа водата в долната част на дебелото черво, което омекотява втвърдените изпражнения и съдейства за бърза дефекация т.е. евакуация на чревното съдържимо.

 

Преди да използвате РЕЛАКСИТ / RELAXIT®

  1. Убедете се, че не сте алергични към някоя от съставките на продукта посочени в т. 6. Ако сте алергични не използвайте РЕЛАКСИТ / RELAXIT®, а се обърнете към лекар за разрешаването на Вашия проблем с други средства.
  2. Обърнете специално внимание при употребата на РЕЛАКСИТ / RELAXIT®
  • Ако имате установено заболяване на ануса/ректума
  • Ако имате установена непоносимост към някой захари (т.6)

При всеки един случай на запек е уместно да се потърси съвета на личния лекар или фармацевт, преди да се пристъпи към неговото положително повлияване. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали/използвали други продукти за размекване на втвърдените изпражнения и подпомагане евакуацията на червата (напр. лаксативи).

Relaxit® Мини клизма за индивидуална употреба не повлиява ефекта от паралелния прием медикаменти и други препарати и не влиза във взаимодействие с тях.

 

Бременност и кърмене

РЕЛАКСИТ / RELAXIT® може да се използва без опасност по време на бременност и кърмене. Продуктът не се абсорбира от кръвта и не крие опасност от привикване. Ако се притеснявате, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на РЕЛАКСИТ / RELAXIT®.

 

Възможни нежелани реакции при употреба

РЕЛАКСИТ / RELAXIT® индивидуална мини клизма за ректална употреба няма регистрирани нежелани раекции в следствие на неговата употреба. В много редки случай може да се появи желанието за дефекация след употреба на продукта, дори да няма какво да се евакуира от червата. При наличието на инфекциозни процеси в дебелото черво може да се наблюдава евакуацията на слуз или следи от кръв в изпражненията. В тези случаи потърсете лекарска помощ, за да се установи естеството на инфекцията и постави правилната диагноза.

Повече за Relaxit® Мини клизма тук.

 

Производител:
Shardman Healthcare Ltd 2, Watergate Lane, Leicester Leicestershire, LE32XP, UK.

Вносител :
МАКАВЕ ЕООД 


1517 София
ул. Константин Фотинов No113A, ет. 3, офис 9
тел: 0878702023, 0878 70 20 26
e-mail: metev.ivan@gmail.com; metev@makave.eu

www.makave.eu
www.bebe-zapek.com

Още от Макаве ЕООД

Продукти

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook