Меню

Изберете възраст

BioAmika

BioAmika

Предназначение 

Основната съставка на BioAmica е естествено съдържащият се в човешкото тяло ензим лактаза. Лактазата се образува в тънкото черво и служи за разграждането на лактозата – сложна захар, която се съдържа в млечните продукти. През първите месеци от своя живот бебето приема предимно млечна храна. Физиологичният временен лактазен дефицит при кърмачетата може да доведе до дискомфорт (газове) и напрежение (подуване) в коремната област на бебетата в следствие на останалата неусвоена лактоза, което се изразява с появата на т.нар колики. BioAmica капки съдържат ензима лактаза, който разгражда лактозата до лесно усвоими захари, повлиява благоприятно храносмилателните функции и допринася за нормалната чревна перисталтика на бебето.

Начин на прием

BioAmica капки  с киселинна лактаза  могат да се дават директно в устата на бебето или да се добавят към адаптираното мляко при всяко хранене на бебето.

  1. Директно в устата на бебето:

Поставете точния брой капки според таблицата в лъжица за кафе и дайте директно в устата на детето. След това започнете кърменето или храненето.

  1. В адаптирано мляко:
  • Пригответе храната (млякото) съгласно инструкциите на производителя.
  • Не добавяйте BioAmica капки към много горещо или студено мляко. Изчакайте температурата на храната (млякото) да стане подходяща за прием. За подходяща температура обичайно се приема нормалната телесна температура на човека.
  • Добавете съответния брой капки BioAmica (виж таблицата) и разклатете. Да се консумира веднага.

BIOAMICA -ДОСТАВЯ ЛАКТАЗА, КОЯТО ЗАПОЧВА ДА ДЕЙСТВА ВЕДНАГА СЛЕД ПРИЕМАНЕТО  Ѝ.

СЛЕДВАЙТЕ УКАЗАНИЯТА ЗА НАЧИН НА УПОТРЕБА! BioAmica капки съдържат ензима Лактаза, който се разрушава от високата температура!

Препоръчителен дневен прием (ПДП)

Капките се добавят към всяко едно хранене според възрастта на бебето, както е посочено в таблицата.

Възраст на детето Бр. капки за 1 хранене Бр. капки за 6 хранения дневно /ПДП/ Количество адапт. мляко за 1 хранене Количество Лактаза, осигурено с ПДП
0-2 седмици 5 30 60-90 мл 2800 ALU
3-4 седмици 6 36 120 мл 3400ALU
1-2 месеца 8 48 150 мл 4500 ALU
3-4 месеца 9 54 180 мл 5100 ALU

 

Съдържание
Лактаза 56,9%; желиращи съставки: глицерин, вода; стабилизираща съставка: калиев хлорид.

 

Повече за БиоАмика прочетете тук.

 

Харесай ни във Facebook