Меню

Изберете възраст

Защита на вашите данни

Политика за защита на личните данни 

Последна актуализация: 25.05.2018 
 

В тази политика за поверителност се обяснява как "Римембранд" ЕООД гарантира защитата на вашите лични данни при предоставянето на информация и услуги в сайта Дневникът на мама и татко (www.namama.bg и www.namamaitatko.bg) или наричан за краткост “сайта”.

В нея се посочва:

  • как събираме вашите данни
  • как е гарантирана тяхната сигурност
  • как използваме предоставената от вас информация
  • какви са вашите права във връзка с вашите данни (право на достъп, на коригиране, на блокиране)

Важно е да знаете, че за да ви предоставяме съдържание и услуги, ние използваме вашите лични данни. Такива са какти данните, които попълвате при създаването на профили при нас, така и данните, които ние автоматично събираме при вашето посещение в сайта. Ако не сте съгласни да събираме ваши данни, моля, не създавайте профил или не посещавайте нашия сайт.

Възможно е да променяме или актуализираме нашата Политика за защита на данните. В тези случаи, когато е уместно, ще ви уведомим за това по имейл.

 

Защо обработваме вашите данни?

Ние обработваме вашите данни, за да осъществяваме дейността на нашата организация.

  1. За да ви предоставяме съдържание и услуги

Целта на нашата платформа е да информира настоящите и бъдещите родители по теми, свързани с отглеждането на техните деца. За да изпълним тази цел по най-добрия начин, ние организираме информацията в статии и представяния на инициативи, продукти, услуги, реклама и др. Тази информация достига до вас по 2 начина:

Като четете съдържанието в нашия сайт – в тези случаи събираме автоматично ваши лични данни, които не ви идентифицират лично, като вашия IP адрес, но ни помагат да анализираме и изготвяме статистика за посещаемостта на всяка страница в сайта и времето прекарано в нея.

Като си създадете профил – в тези случаи ни предоставяте ваши лични данни, които ние използваме, за да ви предоставим желаната от вас услуга: абонамент за Възрастов бюлетин, Поръчка на книжка, както и за да ви показваме събития и инициативи, провеждащи се в този град. За профилите на организации – услугата, която получавате е представянето на ваши продукти, услуги или дейности в сайта.

  1. За вътрешни анализи

За да създаваме ново съдържание, функции и услуги, ние анализираме вашето поведение в сайта – като например кое съдържание се чете най-много, по колко време четете нашите статии, от кои градове са нашите читатели, отваряте ли изпратените до вас бюлетини и т.н.

  1. За отчети пред рекламодатели

Благодарение на нашите рекламодатели, ние си набавяме финансов ресурс, за да поддържаме и развиваме сайта. За рекламодателите е важно колко пъти са показани техните реклами и дали вие сте кликнали на тях, за да получите допълнителна информация. Това става посредством вашето идентифициране по IP адрес, където не ви идентифицираме лично, но отчитаме вашето уникално посещение на сайта, посетените страници, престой на сайта, местонахождение и др. Тъй като в нашите възрастови бюлетини ние също ви изпращаме реклами, използваме данните в профила ви, за да отчетем рекламите, изпратени до вас по този начин.

  1. За показване на реклами, подходящи за вас

Възможно е да споделяме част от информацията, събрана чрез вашия IP адрес (прочети повече) с доставчици на маркетингови услуги и дигитални маркетингови мрежи, за да ви показваме подходящи за вас реклами.

  1. За показване на услуги, свързани с вашето местонахождение

Възможно е да използваме вашия IP адрес, за да установим вашето местонахождение и да ви предоставим услуги или реклами, свързани с него.

  1. За интегриране с приставики на социални медии

В сайта, включително когато си създавате профил, сме интегрирали приставки на социални медии. Използваме вашата регистрация през вашия фб профил единствено за по-бърз логин в профила ви на нашия сайт. Използваме бутоните Харесвам и Споделям, както и свързаните с това функционалности на съответната социална медиа. 

 

Какви видове данни събираме и обработваме?

Ние събираме Обикновени данни, или по-конкретно:

  1. Данни, които ни предоставяте във вашия профил:
  • име
  • имейл
  • малко име на детето
  • дата на термин или раждане
  • населено място
  • адрес
  • телефон за връзка

При свързване на вашия профил в социална платформа като Facebook или когато използвате Вашия профил в такава социална платформа, ние използваме данните от този профил за бърз достъп до нашия сайт.

Организации, чиято дейност е насочена към родители или деца, могат да се регистрират и сами да въведат представяне на своите дейности, продукти и услуги. При създаването на профил на организация обработваме имейл на организацията, който не предоставяме публично. Всички други данни като продукти, услуги, дейности, събития и т.н. са публични и доброволно представени от организациите, включително данните за вашите събития във facebook профила на вашата организация, в случаите, в които сте избрали опцията за автоматично импортиране на вашите fb събития ва нашия сайт. Римембранд ЕООД не поема отговорност за достоверността на въведената от вас информация. Ние не предоставяме вашия имейл на трети страни.

 

  1. Данни, които събираме автоматично

При всяко посещение в сайта, нашият сървър разпознава вашите IP адрес, доставчик на интернет услуга, браузър, престой на сайта, местонахождение и др. – за да бъде събрана тази информация, чрез вашия браузър в компютъра ви се записват Бисквитки – Cookies и Уеб отметки. Ваши данни се събират автоматично от нашата вътрешна система, както и от външни системи. Повече за автоматично събираните данни прочетете тук.

 

Как защитаваме вашите данни?

Всички ваши данни се съхраняват на защитени сървъри и се управляват от Римембранд ЕООД в съответствие с правилата за сигурност за този вид сървъри и услуги, според нашата Политика за сигурността и съгласно Закона за защита на личните данни.

Данните, предавани в сайта, са защитени с технологията SSL (Secure Sockets Layer). SSL е криптографски протокол за връзка клиент-сървър за предаване на данни в Интернет.

Личните данни в сайта се съхраняват в бази данни, защитени с пароли. Част от данните ви, като например парола за достъп, имат допълнителни криптографски защити. Съхраняват се на сървър в България.

На кого се предоставят личните ви данни?

Не предоставяме вашите лични данни на трети страни освен в следните случаи, освен в следните случаи:

  1. Достъп до наши подизпълнители, обработващи вашите лични данни във връзка с изпълнението на договорни отношения с нас: партньори и доставчици, доставящи услуги по договор и при спазване на законоустановените изисквания за поверителност. Такива услуги са например наем на сървъри, ИТ поддръжка и разработка на сайта и др.
  2. Позволяваме на наши рекламодатели и партньори да събират информация, непозволяваща лично идентифициране от браузъра или устройството ви, за да измерят сами ефективността на рекламите им, показвани на нашия сайт.
  3. Мненията и вашите лични данни, предоставени от вас по имейл или през нашите профили в социални медии могат да бъдат предадени на наши служители или професионалисти, които имат квалификацията да отговорят на зададените въпроси. Целта на комуникацията ни чрез имейл и социални медии е диалог с потребителите на Дневникът на мама и татко и заинтересованите лица с цел подобряване на нашите услуги или отговор на ваши въпроси. Данните, които въвеждате при харесване или коментари под статии в сайта Дневникът на мама и татко са публични и вие носите отговорност за споделянето им.
  4. Запазваме законовото си право да разкрием личните ви данни и информация в случаите и при условията, предвидени в закона.

 

Как можете да проверите, промените или изтриете вашите данни?

По всяко време имате право на достъп до личните си данни, които вие сте въвели при създаването на профила си, както и право да ги коригирате или поискате деактивиране изтриване на профила ви. Ако не желаете да получавате повече Възрастов бюлетин, можете да изтриете данните за дата на термин и раждане в меню Моите деца на вашия профил. Ако желаете да деактивирате профила си – данните ви ще останат неактивни на нашия сървър, но няма да бъдат използвани, или да изтриете профила си – данните ви се изтриват окончателно, можете да упражните правата си, като се свържете с нас на посочените по-долу и в сайта контакти.

Можете да изтриете бисквитките през съответните опции на вашия браузър.

 

Колко време съхраняваме вашите данни?

Ние ще съхраняваме личните ви данни по врмене на използване на услугите, за които сте въвели тези данни в профила си. След приключване на ползването на услугата ви молим да ни изпратите молба за деактивиране на вашия профил. Ако не сте активен ползвател, ние ще пазим надлежно и с нужната отговорност вашите данни в рамките на 5 години, след което профилът ви ще бъде изтрит.

 

Данни за връзка

В случай, че смятате, че вашите права са нарушени, можете да се свържете с нас:

Римембранд ЕООД

Адрес: София, ул. Горски пътник 40

Имейл: dnevnikat@namamaitatko.bg

Тел: 00359 885 007 341

 

или с местните органи по защита на личните данни:

Комисия за защита на личните данни:

Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Уебсайт: www.cpdp.bg

Имейл: kzld@cpdp.bg

Тел: 00359 2 9153518

 

“Римембранд ЕООД” осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. 

 

Полезни връзки
 

Харесай ни във Facebook