Меню

2 г. и 3 м.

Каква трябва да е обиколката на детската талия?

Знаете ли, че коремната обиколка е важен показател за потенциални рискове за здравето. Защо е така? Защото коремните мазнини са в състояние да произведат по-голямо количество причинители на възпаления (възпалителни адипоцити) в сравнение с подкожните мазнини на други места. Тези възпалителни адипоцити вредят на целия организъм като увеличават риска от метаболитни и сърдечно-съдови заболявания. Разбира се, и други опасни агенти, като например един особен протеин, се произвежда отново в мастната тъкан. С други думи, излишните мазнини носят излишни рискове...

Връзката между храненето, движението и здравето е ясна. 

И само да напомним, че половината от децата с наднормено тегло остават пълнички и като възрастни. Затова сега е моментът да вземете мерки както на талията, така и за това детето да се храни правилно и да се движи достатъчно :-) 

LenoDiar Pediatric

Показания

Lenodiar Pediatric е показан за лечение на диария от различен произход (вирусна инфекция, грипни състояния, характеризиращи се с диария, функционална диария, ятрогенна диария, дължаща се на прием на лекарства, диария при пътуващи). Препоръчва се детето да приема достатъчно количество течности, за да се избегне рискът от обезводняване. Продуктът е подходящ за деца над 1 година.
 

Начин на действие

Lenodiar Pediatric действа благодарение на Actitan-F - растителен молекулен комплекс, плод на научноизследователската дейност на Aboca, който намалява диаричните изхождания и нормализира консистенцията на изпражненията, като благоприятства бързото балансиране на чревните функции.
Actitan-F противодейства на възпалението на чревната лигавица, присъстващо в случай на диария, чрез два механизма на действие:

  • защитно действие, което се постига чрез образуване на филм с бариерен ефект, който ограничава контакта с микроорганизми и дразнещи агенти;
  • антиоксидантно действие, което противодейства на дразненето на лигавицата.

Благодарение на синергията на тези действия, Lenodiar Pediatric благоприятства бързото възстановяване на чревната функция и балансирането на бактериалната флора (микробиота).
Поради механизма си на действие продуктът действа, като щади физиологията на червата и без да причинява запек. Lenodiar Pediatric е продукт без глутен и с приятен вкус.


Начин на приложение

Препоръчва се прием по 1 саше на всеки 3 часа до максимум 4 сашета на ден в зависимост от интензивността на разстройството. Разтворете съдържанието на сашето в 10 ml вода (прибл. 1 супена лъжица). Ако диарията не се повлияе или се обостри, въпреки лечението, консултирайте се с Вашия лекар.


Предупреждения

Да не се използва при свръхчувствителност или индивидуална алергия към една или повече съставки. В случай че симптомите не се повлияват, препоръчваме да се консултирате с лекар. Да се съхранява при стайна температура, далеч от източници на топлина и на защитено от светлина място. Да се държи на места, недостъпни за деца. Срокът на годност се отнася за неотворена опаковка при правилно съхранение.


Състав

Функционални вещества: Actitan-F - растителен молекулен комплекс от танини (от камшик, бутурак) и флавоноиди (от лайка).
Титриран в общи танини ≥ 7,8%.
Съдържа още: лиофилизирани сокове от боровинка, къпина, бъз, тръстикова захар, естествен аромат и аромат на лимон, етерично масло от лимон, гума арабика.
 

 0477

Прочетете внимателно предупрежденията и инструкциите за употреба.

 

Производител: Aboca S.p.A. Societa Agricola, Италия

Дистрибутор: Софарма Трейдинг АД, ул. Лъчезар Станчев 5, Софарма Бизнес Тауърс, сграда А, ет 12, София 1756

Повече за излишните мазнини

Енергията, която детето приема чрез храната не трябва да е повече от тази, която изразходва чрез движението. Тоест, не трябва да яде повече, отколкото изразходва. Неизразходената енергия остава в тялото под формата на мазнини. Тези излишни мазнини се трупат под кожата – в т.нар. адипозна тъкан, т.е. тъкан, състояща се от мастни клетки. Често обичаме да казваме, че "имаме сланинки", когато говорим за нея. Дори и при децата, тя е видима, особено в областта около корема. Измерването на обиколката на талията само ще потвърди това.Вижте пълната таблица

 

 

  • LenoDiar Pediatric

    LenoDiar Pediatric

    Противодейства на диарията и балансира червата

Да се пазите ли от варицела?

Понякога на входа на яслите и детските градини може да видите надпис "Карантина". Това означава, че повече деца са болни от инфекциозно заболяване. Честа причина за карантина е варицелата. Въпреки че най-често болестта засяга деца между 3 и 9 години, според националния консултант по инфекциозни заболявания доц. д-р Майда Тихолова, пиковете й са между 1 и 4 години, а после – между 10 и 14.

Някои родители се притесняват от контакта на детето им с болни, а други се надяват да се зарази. Вероятността да се зарази е много голяма – 90%. Но добрата новина е, че след като веднъж е боледувало от варицела, детето обикновено придобива имунитет за цял живот. Има ли тогава причина да се притеснявате?

  • Ако вие самите не сте боледували от варицела – да. При възрастните заболяването протича по-тежко. 
  • Ако детето ви страда от имуно-дефицитно състояние – също да.

Ако имате основателна причина да не искате да се заразите, добре е да знаете, че има ваксина, която може да се постави в първите 5 дни от контакта с носител на заразата. Изследвания показват, че тя може да намали наполовина вероятността да се заразите.

Това, което може да предпази децата от заразяване, е силният имунитет. Има дори изследване, цитирано от д-р Джон Брифа в неговата книга, че ежедневното приемане на мултивитамини и минерали може да намали риска от заразяване. Той съветва също, ако искате да намалите тежестта на протичане на заболяването, превантивно да давате на детето (или на себе си) витамин А и/или бета-каротин – по 10 000 IU всеки ден в продължение на две седмици. Този витамин помага за заздравяването на кожата и намалява риска от усложнения. Това е особено важно, ако детето е в контакт с носители на инфекцията. Усложненията при децата идват именно от разчесването, което може да причини вторична бактериална инфекция – бактериите от кожата, нечистите нокти и др. могат да проникнат навътре през разчесаните рани.

По какво ще я познаете? По покачването на температурата и червените сърбящи точици. Когато варицелата "почука" на вратата ви, можете да прочетете повече за нея и за това какво да правите в едноименната ни статия Варицела. Можете да получите допълнителна информация и на сайта на нашия партньор, предлагащ на пазара марката PoxClin. И задължително заведете детето на лекар.

 

Харесай ни във Facebook