Меню

Изберете възраст

Представяне

Какво правим: Създаваме лесно разбираемо съдържание за родители, което да им помогне в пълноценната грижа за децата им, както и модели за неговото ефективно приложение.

Към какво се стремим: Стремим се към нов ред, в който всички родители осъзнават своята ключова роля за достигането на пълния потенциал на децата им, знаят каква грижа и стимули са нужни за това и имат мотивацията и подкрепата от професионалистите, за да я осигурят.

Нашият принос: Нашата роля за постигане на тази промяна е в изграждането на модели за подкрепа на родителите чрез достъпна и лесно разбираема информация.

Нашите дейности:

Kнига – подарявана от медицинските специалисти в родилните отделения, някои училища за родители и педиатрични кабинети. Адресира нуждата от сигурност и знание какво предстои от страна на току-що родилите майки.

Образователен сайт – адресира нуждата от достоверен отговор на конкретни въпроси.

Възрастови страници – адресират нуждата от информация и подсещане във важните моменти, които могат да помогнат детето да достигне пълния си потенциал. Могат да бъдат отваряни през селектор за възраст или през възрастов бюлетин.

Съдържанието на книгата, сайта и страниците по възраст е основано на позициите на специалисти, официалани препоръки и съвременни научни доказателства.

Родителски кът в читалищната библиотека – в партньорство с фондация "Дневникът на мама и татко". Целта е да осигури на семействата от малки населени места лесен достъп до подходяща литература, образователни игри и обучения/уъркшопи в подкрепа  на добрата родителска грижа и позитивното общуване с децата.

Уеб приложение за родители с деца от 0 до 12 месеца включително. Целта е чрез достъп на младите родители до информация и инструменти в подкрепа на отглеждането на детето да осигури нужната подкрепа - за по-спокойно и уверено родителство и прилагане на правилните грижи за здравето и развитието му.  

Постер със стикери "Умения на бебето през първата година" За семействата с малки бебета, които следят постиженията на бебето, а най-вълнуващите искат да сложат на стената. Лесен за попълване: 
Всеки месец е изобразен като клон с въженце. Когато умението се случи, стикерът му се залепя на въженцето и се надписва датата. И така, умение след умение. 

 Мисия

Подкрепа на родителите в осигуряването на навременна и адекватна грижа за пълноценно развитие и достигане на пълния потенциал на децата.

Визия

Знанието е бавният, но сигурен път към благоденствието, също като любовта. Знаещите и обичащите родители могат да променият бъдещето.


Проблем

Старомодна, некомпетентна или липса на информация за грижите за децата може да затрудни отключването на пълния им потенциал по отношение на тяхното физическо и психическо здраве и интелектуални възможности.


Кауза

Децата да получат навреме от своите родители това, от което имат нужда за тяхното здраве, развитие и реализация. 
 

Нашата история

През 2008 се роди книжката "Дневникът на мама". През 2012 допълнително съдържание към нея започна да излиза на namama.bg. На 19 юни 2016 всичко се превърна в "Дневникът на мама и татко". Роди се и новата онлайн платформа, която има амбициите да продължи връзката с родителите и да изгради нови мостове между тях и професионалистите. 

През 2017 г получихме Награда за Социална иновация от Министерството на труда и социалната политика. Сред повече от 200 проекта, станахме едни от 10 проекта, избрани за лидери на фондация Промяната - Reach for Change. 

През 2018 г беше основана фондация „Дневникът на мама и татко“, която съвместно с „Римембранд“ предлага нови иновативни модели за подкрепа на родителството в България.

На 1 април 2022 г стартира новото приложение за родители "Дневникът на мама и татко".

На 16 декември 2022 представихме новият Постер със стикери "Умения на бебето през първата година".

През 2023, бяхме избрани сред топ социалните предприемачи за всички 10 години в юбилейното издание "Промяната" - социално-отговорната инициатива на Nova Broadcasting Group и Reach for change Bulgaria


 

Репортаж по Нова ТВ, посветен на Дневникът на мама и татко:

За книжката и новото уеб приложение на Дневникът на мама и татко – разказваме заедно с още три майки, две бебета и един лекар. Благодарим на водещия на новините на Нова нюз Асен Манасиев, който застана с нас по пътя на Промяната младите родители да получат по-голяма подкрепа в грижата за най-малките! 

Интервю с Елена Бачева в Darik News
Представяне на "Дневникът на мама и татко" във VESTI
Участие на Дневникът на мама и татко в предаването "Събуди се" по Nova News
Интервю с Елена Бачева в Успелите
Интервю с Елена Бачева във Vesti.bg
Интервю с Елена Бачева в "Национална мрежа за децата"
Участие на Елена Бачева в предаването Тази сутрин по BTV, за страха от ниските оценки
 

Вижте нашите автори, партньори, рекламодатели. Попитайте ни за нашите посланици – детски лекари, неонатолози, акушерки и медицински сестри от цялата страна. 


Другите за нас

"Електронен дневник на бебето е уеб приложението, което направи моите консултации по кърмене много по-лесни и по-точни. Благодарение на него бързо се открива проблема и с лекота се намира решението.

Консултациите по кърмене са трудна задача, защото освен за моментната картина, специалистът трябва да се информира и за всичко, което се е случвало в живота на бебето до този момент. Когато се снема анамнезата от майката, тя не винаги помни достатъчно добре или представя разбъркана и хаотична информация, която изисква време за да се интерпретира.

Заложените в Електронен дневник на бебето стикери и тракери, които отразяват събитията в ежедневието на бебето дават нужната възможност за получаване на цялата информация и при това хронологично. Тази информация е в основата на изготвянето на консултацията по кърмене.

Благодарение на Електронен дневник на бебето възможността за моята реакция е наистина оптимизирана, а родителите могат бързо да коригират грешките и така кърменето да се стабилизира.

Сигурна съм, че уеб приложението може да има още много какво да предложи и затова чакам с нетърпение неговото последващо развитие!"

Елена Василева,

акушерка и водещ на Училище за родители Ма-МА


Oткъси от споделеното от родители за нас. Прочетете пълните цитати.


Няма второ място в интернет пространството като вашето, на което се доверявам смело и чета с интерес.

Наталия Асенова, София


Не гледам детето си "по книга", точно затова харесвам "Дневникът" . Това че е безплатен е голям плюс :) ;) .

Е. Фотева, с. Баните


Радвам се, че книжката попадна при мен навреме, за да се информирам и образовам.

Линда, София/ Пловдив


Синтезирано и адекватно помагало за млади майки! Сърдечно благодаря!

Лора Стефанова, София


Книжката е изключително полезна, както за мен, така и за съпруга ми:) 

Маргарита, София


 Доста книги съм изчела, но като Дневникът на мама и татко няма!

Мария Янева, Варна


От нея получавах компетентен и ясен отговор на всичко, което ме интересува и вълнува. Благодарим Ви!

Шенай Салиева, Шумен


Когато прочетох книгата, ми се изясниха много въпроси, които ме тревожеха и все не успявах да открия отговора им в други източници. 

Стела Николова, Русе


Наред с огромния обем от разнопосочна и противоречива информация, която ни залива ежедневно, е хубаво да получаваме реални и практични съвети по отношение на храненето и грижите за правилното развитие на нашето дете. 

Веселка и Георги Радославови, с. Трудовец


При всяко отваряне намирах отговори на въпросите си или насоки. Полезни бяха всички съвети за грижи, хранене/кърмене и психо-физическо развитие на бебето и детето. Искрено съм я препоръчвала на всички майки...

Илиана, Пловдив


Като майка за първи път е много хубаво да има едно място от където да черпиш информация относно отглеждането на дете и се радвам че избрах това масто да е Дневникът на мама!

Десислава, София


Имах купища въпроси, неонатолозите и педиатърката винаги бяха готови да дадат съвет, но много от отговорите намерих в книжката и сайта. 

В. Кюлева, София


Друго не съм и търсила като информация. В нея е събрано всичко, което една майка би искала да знае...

София


Дневникът на мама и татко ми даваше спокойствието, че има къда да прочета и науча неща, за които се колебаех. Най-голямото предимство беше, че винаги ми е под ръка.

Милена, София


Бюлетина, който получавам всеки месец ми е помагал да си отговоря на много въпроси. Продължавайте да бъдете в помощ!!! Успех :)

Д. Манова, Пловдив


Всичко в книжката е перфектно написано.

Надежда Иванова, Варна


 

Наистина, винаги мога да вляза в сайта, но книгата е съвсем друго нещо...Още си препрочитам разни неща, които ми бяха безкрайно полезни с първото ми дете. Поздрави!

К. Минчева, София


Прочетете пълните цитати в Другите за нас.

 

Харесай ни във Facebook