Меню

Изберете възраст

Представяне

Ние създаваме лесно разбираемо съдържание за родителите, което да им помогне в грижата за достигане на пълния потенциал на техните деца.

Дневникът на мама и татко е Книжка за родители и сайт със страници по възраст. Те са част от нашата програма за Оптимизиране на детското развитие и здраве в първите години от живота.

Стремим се към система, в която всички родители осъзнават своята роля за достигането на пълния потенциал на децата им, знаят каква грижа и стимули са нужни за това и имат мотивацията и подкрепата от професионалистите, за да я дават. Нашата роля за постигане на тази промяна е в изграждането на модел за подкрепа на родителите чрез достъпна и лесно разбираема информация.

Kнигата се подарява на близо половината от медицинските специалисти в родилните отделения, както и в избрани училища за родители и педиатрични кабинети. Адресира нуждата от сигурност и знание какво предстои – от страна на току-що родилите майки.

Онлайн платформата включва сайт с богато съдържание - адресира нуждата от качествена информация, както и уникалните Възрастови страници - адресират нуждата от информация за важните моменти, които могат да помогнат детето да достигне пълния си потенциал. Има отделни страници и бюлетин за всяка възраст. Зад съдържанието стоят позициите на автори и специалисти, научни и медицински изследвания.


Мисия

Подкрепа на родителите в осигуряването на навременна и адекватна грижа за пълноценно развитие и достигане на пълния потенциал на децата.

 

Визия

Знанието е бавният, но сигурен път към благоденствието, също като любовта. Знаещите и обичащите родители могат да променият бъдещето.


Проблем

Старомодна, некомпетентна или липса на информация за грижите за децата може да затрудни отключването на пълния им потенциал по отношение на тяхното физическо и психическо здраве и интелектуални възможности.


Кауза

Децата да получат навреме от своите родители това, от което имат нужда за тяхното здраве, развитие и реализация. 
 

Малко история

През 2008 се роди книжката "Дневникът на мама". През 2012 допълнително съдържание към нея започна да излиза на namama.bg. На 19 юни 2016 всичко се превърна в "Дневникът на мама и татко". Роди се и новата онлайн платформа, която има амбициите да продължи връзката с родителите и да изгради нови мостове между тях и професионалистите. 

През 2017 г получихме Награда за Социална иновация от Министерството на труда и социалната политика. Сред повече от 200 проекта, станахме едни от 10 проекта, избрани за лидери на фондация Промяната - Reach for Change. 

Вижте нашите автори, партньори, рекламодатели. Попитайте ни за нашите посланици – детски лекари, неонатолози, акушерки и медицински сестри от цялата страна. Прочетете за нашите идеи. 
 

 

Интервю с Елена Бачева в Успелите

Интервю с Елена Бачева във Vesti.bg

Участие на Елена Бачева в предаването
Тази сутрин по BTV,
за страха от ниските оценки


 

 

Другите за нас

Това са само откъси от споделеното от родители за нас. Прочетете пълните цитати.


Не гледам детето си "по книга", точно затова харесвам "Дневникът" . Това че е безплатен е голям плюс :) ;) .

Е. Фотева, с. Баните


Радвам се, че книжката попадна при мен навреме, за да се информирам и образовам.

Линда, София/ Пловдив


Синтезирано и адекватно помагало за млади майки! Сърдечно благодаря!

Лора Стефанова, София


Книжката е изключително полезна, както за мен, така и за съпруга ми:) 

Маргарита, София


 Доста книги съм изчела, но като Дневникът на мама и татко няма!

Мария Янева, Варна


От нея получавах компетентен и ясен отговор на всичко, което ме интересува и вълнува. Благодарим Ви!

Шенай Салиева, Шумен


Когато прочетох книгата, ми се изясниха много въпроси, които ме тревожеха и все не успявах да открия отговора им в други източници. 

Стела Николова, Русе


Наред с огромния обем от разнопосочна и противоречива информация, която ни залива ежедневно, е хубаво да получаваме реални и практични съвети по отношение на храненето и грижите за правилното развитие на нашето дете. 

Веселка и Георги Радославови, с. Трудовец


При всяко отваряне намирах отговори на въпросите си или насоки. Полезни бяха всички съвети за грижи, хранене/кърмене и психо-физическо развитие на бебето и детето. Искрено съм я препоръчвала на всички майки...

Илиана, Пловдив


Като майка за първи път е много хубаво да има едно място от където да черпиш информация относно отглеждането на дете и се радвам че избрах това масто да е Дневникът на мама!

Десислава, София


Имах купища въпроси, неонатолозите и педиатърката винаги бяха готови да дадат съвет, но много от отговорите намерих в книжката и сайта. 

В. Кюлева, София


Друго не съм и търсила като информация. В нея е събрано всичко, което една майка би искала да знае...

София


Дневникът на мама и татко ми даваше спокойствието, че има къда да прочета и науча неща, за които се колебаех. Най-голямото предимство беше, че винаги ми е под ръка.

Милена, София


Бюлетина, който получавам всеки месец ми е помагал да си отговоря на много въпроси. Продължавайте да бъдете в помощ!!! Успех :)

Д. Манова, Пловдив


Всичко в книжката е перфектно написано.

Надежда Иванова, Варна


 

Наистина, винаги мога да вляза в сайта, но книгата е съвсем друго нещо...Още си препрочитам разни неща, които ми бяха безкрайно полезни с първото ми дете. Поздрави!

К. Минчева, София


Прочетете пълните цитати в Другите за нас.

 

Харесай ни във Facebook