Меню

Изберете възраст

Представяне

Ние създаваме лесно разбираемо съдържание за родителите, което да им помогне в грижата за достигане на пълния потенциал на техните деца.

Дневникът на мама и татко е Книжка за родители и сайт със страници по възраст. Те са част от нашата програма за Оптимизиране на детското развитие и здраве в първите години от живота.

Стремим се към система, в която всички родители осъзнават своята роля за достигането на пълния потенциал на децата им, знаят каква грижа и стимули са нужни за това и имат мотивацията и подкрепата от професионалистите, за да я дават. Нашата роля за постигане на тази промяна е в изграждането на модел за подкрепа на родителите чрез достъпна и лесно разбираема информация.

Kнигата се подарява на близо половината от медицинските специалисти в родилните отделения, както и в избрани училища за родители и педиатрични кабинети. Адресира нуждата от сигурност и знание какво предстои – от страна на току-що родилите майки.

Онлайн платформата включва сайт с богато съдържание - адресира нуждата от качествена информация, както и уникалните Възрастови страници - адресират нуждата от информация за важните моменти, които могат да помогнат детето да достигне пълния си потенциал. Има отделни страници и бюлетин за всяка възраст. Зад съдържанието стоят позициите на автори и специалисти, научни и медицински изследвания.


Мисия

Подкрепа на родителите в осигуряването на навременна и адекватна грижа за пълноценно развитие и достигане на пълния потенциал на децата.

 

Визия

Знанието е бавният, но сигурен път към благоденствието, също като любовта. Знаещите и обичащите родители могат да променият бъдещето.


Проблем

Старомодна, некомпетентна или липса на информация за грижите за децата може да затрудни отключването на пълния им потенциал по отношение на тяхното физическо и психическо здраве и интелектуални възможности.


Кауза

Децата да получат навреме от своите родители това, от което имат нужда за тяхното здраве, развитие и реализация. 
 

Малко история

През 2008 се роди книжката "Дневникът на мама". През 2012 допълнително съдържание към нея започна да излиза на namama.bg. На 19 юни 2016 всичко се превърна в "Дневникът на мама и татко". Роди се и новата онлайн платформа, която има амбициите да продължи връзката с родителите и да изгради нови мостове между тях и професионалистите. 

През 2017 г получихме Награда за Социална иновация от Министерството на труда и социалната политика. Сред повече от 200 проекта, станахме едни от 10 проекта, избрани за лидери на фондация Промяната - Reach for Change. 

Вижте нашите автори, партньори, рекламодатели. Попитайте ни за нашите посланици – детски лекари, неонатолози, акушерки и медицински сестри от цялата страна. Прочетете за нашите идеи. 
 

 

Интервю с Елена Бачева в Успелите

Интервю с Елена Бачева във Vesti.bg

Участие на Елена Бачева в предаването
Тази сутрин по BTV,
за страха от ниските оценки


 

Интервю с Елена Бачева в "Национална мрежа за децата"Другите за нас

Това са само откъси от споделеното от родители за нас. Прочетете пълните цитати.
 


Няма второ място в интернет пространството като вашето, на което се доверявам смело и чета с интерес.

Наталия Асенова, София


Не гледам детето си "по книга", точно затова харесвам "Дневникът" . Това че е безплатен е голям плюс :) ;) .

Е. Фотева, с. Баните


Радвам се, че книжката попадна при мен навреме, за да се информирам и образовам.

Линда, София/ Пловдив


Синтезирано и адекватно помагало за млади майки! Сърдечно благодаря!

Лора Стефанова, София


Книжката е изключително полезна, както за мен, така и за съпруга ми:) 

Маргарита, София


 Доста книги съм изчела, но като Дневникът на мама и татко няма!

Мария Янева, Варна


От нея получавах компетентен и ясен отговор на всичко, което ме интересува и вълнува. Благодарим Ви!

Шенай Салиева, Шумен


Когато прочетох книгата, ми се изясниха много въпроси, които ме тревожеха и все не успявах да открия отговора им в други източници. 

Стела Николова, Русе


Наред с огромния обем от разнопосочна и противоречива информация, която ни залива ежедневно, е хубаво да получаваме реални и практични съвети по отношение на храненето и грижите за правилното развитие на нашето дете. 

Веселка и Георги Радославови, с. Трудовец


При всяко отваряне намирах отговори на въпросите си или насоки. Полезни бяха всички съвети за грижи, хранене/кърмене и психо-физическо развитие на бебето и детето. Искрено съм я препоръчвала на всички майки...

Илиана, Пловдив


Като майка за първи път е много хубаво да има едно място от където да черпиш информация относно отглеждането на дете и се радвам че избрах това масто да е Дневникът на мама!

Десислава, София


Имах купища въпроси, неонатолозите и педиатърката винаги бяха готови да дадат съвет, но много от отговорите намерих в книжката и сайта. 

В. Кюлева, София


Друго не съм и търсила като информация. В нея е събрано всичко, което една майка би искала да знае...

София


Дневникът на мама и татко ми даваше спокойствието, че има къда да прочета и науча неща, за които се колебаех. Най-голямото предимство беше, че винаги ми е под ръка.

Милена, София


Бюлетина, който получавам всеки месец ми е помагал да си отговоря на много въпроси. Продължавайте да бъдете в помощ!!! Успех :)

Д. Манова, Пловдив


Всичко в книжката е перфектно написано.

Надежда Иванова, Варна


 

Наистина, винаги мога да вляза в сайта, но книгата е съвсем друго нещо...Още си препрочитам разни неща, които ми бяха безкрайно полезни с първото ми дете. Поздрави!

К. Минчева, София


Прочетете пълните цитати в Другите за нас.

 

Харесай ни във Facebook