Меню

Изберете възраст

Тайната на изцелението. Как древното знание променя медицината

Тайната на изцелението. Как древното знание променя медицината

Изживява ли медицината повратен момент? Могат ли алтернативната медицина и науката да се съчетаят успешно, помагайки на милиони хора по света? Отговорите на тези въпроси намираме в книгата „Тайната на изцелението” (ИК „Сиела”) на германския журналист Йоаким Фаулщих. Авторът твърди, че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си и са преплетени в голяма мрежа, в която се крие търсената открай време тайна на изцелението.

Сблъсъкът между алтернативна медицина и наука съществува от векове, а поддръжниците на единия и на другия лагер спорят ожесточено отколе. Германският журналист Йоаким Фаулщих, който от години търси пресечната точка между двете, смята, че голямото объркване идва именно от крайното мнение „за” и „против” на поддръжниците на двата лагера.

В сензационната си книга „Тайната на изцелението” Фаулщих разкрива как древното знание променя съвременната медицина: „Методите, които само допреди няколко години бяха игнорирани, защото ги смятаха за ненаучни, сега намират признание. Университетски клиники работят рамо до рамо с лечители, онколози подкрепят пациентите си чрез пътешествия на съзнанието към прастари вътрешни образи и картини, психолози съчетават хипнозата с двигателна практика, лекари предизвикват изпадане на пациентите в транс, за да проследят дълбоко скритите причини на хроничните заболявания. Как могат да се обяснят техните успехи?

Фаулщих показва, че древното знание отдавна вече не се намира в противоречие с модерната наука. Откритията, направени от невробиолози и изследователи на мозъка през последните години, потвърждават, че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си, преплетени в една голяма мрежа. Именно в нея се крие тайната на изцелението, която хората открай време търсят, смята германският журналист.

Йоаким Фаулщих е телевизионен журналист и режисьор на документални филми в сферата на политиката и екологията. От 20 години Фаулщих се занимава задълбочено със съчетаването на алтернативна медицина и наука – в частност изследвания за съзнанието и подсъзнанието – с цел по-здравословен начин на живот и лечение на редица заболявания.  Неговите филми „Rätselhafte Heilung“ (ARD 2006) и „Тайната на изцелението” (ARD 2010) са запознали милиони хора с тезата, която Фаулщих излага и в книга си: че тялото, съзнанието и душата са тясно свързани помежду си, преплетени в една голяма мрежа.

Книгата е в превод от немски език, дело на Величка Стефанова.

Повече информация тук.

Публикации

Харесай ни във Facebook