Меню

Хомеопатията помага при бактериални инфекции

Хомеопатията помага при бактериални инфекции

2012 г.

Д-р Вилма Михайлова, управител на Медицински център „Хирон - София“ : Kак хомеопатията се справя с бактериални инфекции при децата:

Хомеопатията е енергийно-вибрационен метод на лечение. Когато хармонизира целия организъм, тя го прави негостоприемен за бактериалните инфекции – няма значение каква бактерия е причинителят. Бактериите живеят в нашия организъм, ние не сме стерилни – стафилококи, стрептококи и т.н. Но освен тях си имаме и пробиотици и други живи „помощници“, които ни помагат да се справим с тях и да „държим под контрол“ инфекциите.

BioGaia® Protectis пробиотични капки 5 ml

BioGaia® Protectis пробиотични капки представлява иновативен пробиотик, под формата на капки, който допринася за поддържането на балансирана чревна микрофлора, висок имунитет и добро здраве на бебета (включително новородени) и малки деца. BioGaia® Protectis пробиотични капки са създадени по специална нова технология, която позволява съхранението на пробиотика на стайна температура.

BioGaia® Protectis е единствения по рода си пробиотик, който съдържа патентования щам Lactobacillus reuteri Protectis, изолиран от майчина кърма, като това го прави абсолютно безопасен за прием дори от новородени.

BioGaia® пробиотични капки значително намаляват честотата на коликите при бебета, предпазват от диария, стимулират имунната система и защитават организма от инфекции. Пробиотичните капки BioGaia® Protectis действат чрез възпиране на развитието на болестотворните бактерии и микроорганизми, като по този начин възвръщат чревното здраве и нормалното състояние на чревната микрофлора.

Пробиотичните капки BioGaia® Protectis са перфектно средство за повишаване на имунитета и защитите сили на организма срещу грип, настинка и други обичайни инфекции, които се характеризират със симптоми като висока температура, чревни инфекции и простуда. BioGaia® Protectis възстановява CD4+ T- клетките, като по този начин стимулира имунния отговор. Съдържащият се пробиотичен щам L. reuteri Protectis е устойчив на агресивното действие на солната киселина и жлъчните соли в стомаха и червата, предпазва храносмилателния тракт от вредните микроорганизми. Свързва се с чревната мукоза и епителните клетки и по този начин остава да действа в червата. L. reuteri Protectis е единствения лактобацил, отделящ ройтерин – антимикробен агент, който пречи на развитието на вредните микроорганизми в храносмилателния тракт, без да засяга развитието на нормалните за здравия човек бактерии.

 • 5 капки съдържат 100 милиона живи бактерии L. reuteri  Protectis.
 • Капките могат да се накапват директно в устата, да се приемат в лъжичка или да бъдат прибавяни към храната и напитките.
 • Mоже да се прилага ежедневно, от първия ден след раждането до навършване на 2 години на детето, след което може да се премине на прием на таблетки за дъвчене.
 • Дневната доза може да бъде увеличена по преценка на лекуващия лекар.
 • Съхранява се при стайна температура.
 • Продуктът е хранителна добавка и не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.
 • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Повече за BioGaia® Protectis тук.

Бактериалната инфекция най-често е вторична. След вирусна инфекция равновесието в организма се нарушава и много бързо вирусната инфекция преминава в бактериална. Хомеопатията може да работи, като укрепва организма.

В терапевтичен аспект също има възможности за хомеопатията. Има хомеопатични лекарства от стрептококи, от стафилококи, които подпомагат организма на енергийно ниво и му дават сили да се справи със съответния причинител.

Възможности има наистина големи, но те трябва да се прилагат от опитни хомеопати, най-добре такива, които имат и медицинско образование. Важно е освен това лекарят-хомеопат да познава добре и цялостно организма на детето, в емоционален план също да го познава. И да подхожда към избора на лечение (хомеопатичен или конвенционален) в зависимост от конкретния случай. Трябва да се прецени състоянието на организма в момента, показателите от направените изследвания и цялата картина във всеки индивидуален случай. Освен това хомеопатията може да се съчетава с традиционното лечение, а това не се знае от всички и малко лекари го правят.

Още по темата

 • Повръщане при бебетата

  Бебетата повръщат лесно. При повръщането, храната излиза с по-голямо или по-малко усилие от устата, често и от носа на бебето. То става неспокойно, плачливо и уплашено.

 • Бактерии и бактериални инфекции

  Огромното множество бактерии, които живеят в човека, са безвредни или дори полезни. Но в тялото ни има и т.нар. патогенни бактерии - това са бактериите, причинители на...

 • Вирусни инфекции

  При вирусна инфекция температурата спада при прием на антипиретици. Ако няма гнойна ангина, възпаление на ушите или находка в белия дроб, вероятно се касае за вирусна...

 • Възпаление и инфекция не са синоними

  Възпаление или инфекция? Сигурно сте чували и двете думи, когато вие или детето ви се разболеете. Значението на двете думи обаче не е едно и също, макар да се отнасят на...

 • Кога антибиотикът помага и кога вреди?

  Кога наистина се налага антибиотик? Защо с антибиотика шега не бива. Защо в някои случаи антибиотиците не действат? Внимание: Ако сте болни от грип, не предприемайте...

 • Мерки за по-добро здраве и по-добре функционираща имунната система

  Някои елементарни, но в същото време ефикасни мерки за по-добро здраве и по-добре функционираща имунната система

 • Хомеопатия и хрема

  Хомеопатичните препарати, които можем да препоръчаме са много и зависят от характеристиките на хремата - кои са те - прочетете тук. Познаването на най-често използваните...

 • Хомеопатия и температура

  Когато температурата е повишена, подборът на хомеопатичен медикамент, с помощта на който да противодействаме  се извършва индивидуално. От какво се определя и как се...

 • Хомеопатия при атопичен дерматит

  Един от методите, които могат значително и трайно да облекчат оплакванията на страдащите от атопичен дерматит е хомеопатията.

Харесай ни във Facebook