Меню

Хомеопатията помага при бактериални инфекции

Хомеопатията помага при бактериални инфекции

2012 г.

Д-р Вилма Михайлова, управител на Медицински център „Хирон - София“ : Kак хомеопатията се справя с бактериални инфекции при децата:

Хомеопатията е енергийно-вибрационен метод на лечение. Когато хармонизира целия организъм, тя го прави негостоприемен за бактериалните инфекции – няма значение каква бактерия е причинителят. Бактериите живеят в нашия организъм, ние не сме стерилни – стафилококи, стрептококи и т.н. Но освен тях си имаме и пробиотици и други живи „помощници“, които ни помагат да се справим с тях и да „държим под контрол“ инфекциите.

Бактериалната инфекция най-често е вторична. След вирусна инфекция равновесието в организма се нарушава и много бързо вирусната инфекция преминава в бактериална. Хомеопатията може да работи, като укрепва организма.

В терапевтичен аспект също има възможности за хомеопатията. Има хомеопатични лекарства от стрептококи, от стафилококи, които подпомагат организма на енергийно ниво и му дават сили да се справи със съответния причинител.

Възможности има наистина големи, но те трябва да се прилагат от опитни хомеопати, най-добре такива, които имат и медицинско образование. Важно е освен това лекарят-хомеопат да познава добре и цялостно организма на детето, в емоционален план също да го познава. И да подхожда към избора на лечение (хомеопатичен или конвенционален) в зависимост от конкретния случай. Трябва да се прецени състоянието на организма в момента, показателите от направените изследвания и цялата картина във всеки индивидуален случай. Освен това хомеопатията може да се съчетава с традиционното лечение, а това не се знае от всички и малко лекари го правят.

Още по темата

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Доброволно изтегляне на дигитален видео монитор Philips Avent (SCD620) 

Като предпазна мярка Philips доброволно изтегля и обезщетява притежателите на този модел. Прочети повече...

Харесай ни във Facebook