Меню

Хомеопатията помага при бактериални инфекции

Хомеопатията помага при бактериални инфекции

2012 г.

Д-р Вилма Михайлова, управител на Медицински център „Хирон - София“ : Kак хомеопатията се справя с бактериални инфекции при децата:

Хомеопатията е енергийно-вибрационен метод на лечение. Когато хармонизира целия организъм, тя го прави негостоприемен за бактериалните инфекции – няма значение каква бактерия е причинителят. Бактериите живеят в нашия организъм, ние не сме стерилни – стафилококи, стрептококи и т.н. Но освен тях си имаме и пробиотици и други живи „помощници“, които ни помагат да се справим с тях и да „държим под контрол“ инфекциите.

Бактериалната инфекция най-често е вторична. След вирусна инфекция равновесието в организма се нарушава и много бързо вирусната инфекция преминава в бактериална. Хомеопатията може да работи, като укрепва организма.

В терапевтичен аспект също има възможности за хомеопатията. Има хомеопатични лекарства от стрептококи, от стафилококи, които подпомагат организма на енергийно ниво и му дават сили да се справи със съответния причинител.

Възможности има наистина големи, но те трябва да се прилагат от опитни хомеопати, най-добре такива, които имат и медицинско образование. Важно е освен това лекарят-хомеопат да познава добре и цялостно организма на детето, в емоционален план също да го познава. И да подхожда към избора на лечение (хомеопатичен или конвенционален) в зависимост от конкретния случай. Трябва да се прецени състоянието на организма в момента, показателите от направените изследвания и цялата картина във всеки индивидуален случай. Освен това хомеопатията може да се съчетава с традиционното лечение, а това не се знае от всички и малко лекари го правят.

Още по темата

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с вашия термин или възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook