Меню

Таблица - от хрема до пневмония

Таблица - от хрема до пневмония

Ако навреме откриете някои симптоми, можете да си спестите усложнения. Наблюдавайте детето и не се колебайте да се обърнете към лекар при най-малкото съмнение, че нещо не е наред. Ако то се храни пълноценно и здравословно, живее при условия, които осигуряват нормалното му развитие, и най-вече ако го отглеждате с любов, вече сте с една стъпка по-далеч от някои болести.

 

Назик кидс

 

Нежно облекчение на ринита при деца

 • Бързо и нежно отпушва носа
 • Бързо облекчава ринита
 • Подпомага зарастването на носната лигавица
 • За деца над 2 - годишна възраст

 

Свойства на Назик кидс:

Физиологичната роля на въздухопроводните пътища в носа е да затоплят, овлажняват и филтрират вдишвания въздух, като по този начин предпазват бронхиалното дърво от охлаждане и изсушаване. Поради тези функции, носните пътища са покрити с добре кръвоснабдена лигавица. Различни фактори (напр. хрема или хирургични интервенции) могат да увредят назалната лигавица. Подобни стимули предизвикват набъбване на лигавицата на носа, нарушено дишане през носа и усещане за „запушване" на носа.
С оглед облекчаване на възпалителното набъбване на носната лигавица, предизвикано от хрема или хирургична интервенция, Назик кидс назален спрей се прилага локално върху назалната лигавица, осигурявайки директно въздействие от страна на активните вещества ксилометазолин хидрохлорид и декспантенол.
Ксилометазолин хидрохлорид осигурява продължително отбъбване на оточната лигавица и облекчаване на дишането през носа, което се проявява в рамките на няколко минути след приложението. Рационалното засилване на този ефект се постига посредством комбинирането на ксилометазолин хидрохлорид с декспантенол. Декспантенол представлява производно на пантотеновата киселина, витамин необходим за всички тъкани в човешкия организъм, компонент на редовния хранителен режим.

ЛИСТОВКА: Информация за потребител

 

Производител: KLOSTERFRAU

Вносител: Phoenixpharma      

Централен офис София
ул. Околовръстен път 199А
тел: 02 9658 100
факс: 02 9658 172
напиши e-mail
www.phoenixpharma.bg

Офис Варна
ул. Света Ирина 19
ет. 2, ап. 3
тел: 052 389901
факс: 052 389900

Джуниър-Ангин за деца

 

Джуниър-Ангин предоставя комплексно 2в1 решение при болки в гърлото и суха кашлица - пастили за възпалено гърло и сироп за суха кашлица и възпалено гърло.

И двата продукта имат приятен плодов вкус, които децата обичат, а благодарение на природния си състав се справят успешно с възпалението на лигавицата и болките в гърлото.

Комбинацията от слез и исландски лишей в Джуниър Ангин предпазва и успокоява лигавицата на гърлото и устата при инфекции с възпалено гърло и суха кашлица.

Слезът съдържа муцини и укрепва защитния слой, който се образува върху лигавиците. Билката има и има успокояващ ефект, като намалява възпалението.

 

Джуниър-Ангин сироп за деца 100 мл.

Успокоява възпалената лигавица, образува защитен слой върху лигавицата и осигурява естествена помощ срещу проникване на микробите. Той е с приятен плодов вкус на череша и се използва при:

 1. суха, непродуктивна кашлица;
 2. болки в гърлото и възпаление на лигавицата на устата и гърлото, възникнало вследствие на настинка.

 

Джуниър Ангин таблетки за смучене

Те са с приятен плодов вкус на ягода и са за деца над 4г. Създават защитно покритие за устната и фарингеална лигавица, като успокояват болките в гърлото.

 

ЛИСТОВКА Джуниър ангин сироп 100 мл: Информация за потребител

ЛИСТОВКА Джуниър ангин таблетки за смучене: Информация за потребител

 

Производител: KLOSTERFRAU

Вносител: Phoenixpharma      

Централен офис София
ул. Околовръстен път 199А
тел: 02 9658 100
факс: 02 9658 172
напиши e-mail
www.phoenixpharma.bg

Офис Варна
ул. Света Ирина 19
ет. 2, ап. 3
тел: 052 389901
факс: 052 389900

 

Обяснение

Какво да направите

 

Хрема

Изтича бистър, воднист секрет или жълто-зелен гъст секрет от нослето.

 

При лека (бистра) хрема се прилага физиологичен разтвор, изотоничен разтвор на морска вода или капки, които имат добър отпушващ ефект;

При гъста (жълто-зелена) хрема се препоръчват капки с локален антибиотик, за да може да се лекува насложилата се бактериална инфекция. Има и подходящи хомеопатични средства.

       Още по темата

Температура

Под 38° C, не бързайте да давате лекарства за свалянето и. Обърнете се към лекаря при температура над 38,4° C  или повикайте Бърза помощ, ако  се покачи над 39,5° C.

Температурата е реакция на организма срещу инфекцията. Излишната топлина трябва да се излъчи от организма, затова не навличайте и загъвайте много детето! То трябва да получава много течности, за да не се обезводни организма му.

Консултирайте се с лекаря за избор на подходящи противотемпературни средства;

Докато изчаквате ефекта от лекарствата намокрете кърпички с оцет и вода (1:1) и обтрийте цялото тяло с тях и/или сложете мокри кърпички под мишниците и на челото. Можете да обуете на детето мокри чорапки;

Не давайте аспирин на деца до 14 години.

Още по темата

 

Детето е неразположено,

с намален апетит, има хрема, кашлица, температура, а по-големите съобщават, че ги боли гърло.

Най-често това е вирусна инфекция. Не се заблуждавайте, че е „настинка”. След третия ден тя може да прерасне в бактериална инфекция. Ненавременното лечение на бактериалната инфекция може да доведе до усложнения: бронхиолит, бронхит, пневмония, плевропневмони

Още при първите симптоми дайте ампула витамин С, капете физиологичен разтвор в нослето, дайте сиропче за понижаване на температурата (на основата на парацетамол или ибупрофен);

Добре е детето да получава много течности (предимно хладни), също така подходяща храна, богата на витамини;

Обърнете се към вашия педиатър.

Кашлица

Кашлицата бива два вида – суха без експекторация или влажна с храчки и секрети.

При суха мъчителна кашлица се препоръчват сиропи за суха кашлица, а при влажна (с храчки) – сиропи, които са с овлажняващ секрета ефект;

Предлагат се и сиропи при суха и влажна кашлица.

Лаеща, дрезгава, кънтяща кашлица

Най-вероятно става дума за ларингит – оток на гласните връзки. Това е състояние, което се причинява от инфекции (вирусни или бактериални) или алергични реакции.

Задължително отворете широко прозореца, за да се смени рязко температурата в стаята;

Другият вариант е да пуснете топлата вода в банята и да оставите детето да диша парата;     

Ако имате домашен инхалатор, може да направите инхалация с физиологичен разтвор;

Междувременно веднага потърсете лекарска помощ;     

Понякога това е животозастрашаващо състояние и се налага да се инжектира кортикостероиден препарат, за да се облекчи бързо дишането на детето. За целта извикайте Бърза помощ.

Появяват се усложнения:

кашлицата се задълбочава, от суха преминава във влажна с отделяне на секрети. Типична е пристъпната, мъчителна кашлица нощем.

Вероятно става дума за бронхит.

Лечението задължително трябва да се провежда по указания на лекар. Незабавно заведете детето при педиатъра. Не изчаквайте, защото бронхитът бързо може да прерасне в пневмония.

След неизлекувана инфекция на дихателните пътища, най-често бронхит, температурата се повишава още, кашлицата се задълбочава, детето повръща храчки, дишането става учестено.

Внимание: учестеното дишане може да се дължи и на високата температура!

Вероятно става дума за пневмония. 

Обадете се на педиатъра. Налага се лечение с антибиотик. При добро повлияване от лечението не е необходимо постъпване в болница. Ако независимо от него детето поддържа температура повече от 5 дни над 38° C и състоянието му се влошава, се налага да постъпи в болница;

 

Още по темата

Публикации

 • Странични ефекти от ваксините

  След поставяне на ваксина може да се появи зачервяване около мястото на убождането, температура до 38 градуса C,...

 • Варицела

  Кой може да се разболее, как става заразяването, какво представлява обрива, за колко време минава, какво да правим,...

 • Диария

  Диарията е многократно отделяне на рядко-кашави воднисти изпражнения, с повече слуз, белезникави ядки и неприятна...

 • Най-важното за високата температура

  Температурата е нормална реакция на организма за борба с инфекцията. Ако детето е с температура под 38°С, не...

 • Витамин D - кога да спрем? Опасно ли е предозирането?

  Попитахме д-р Гочева за приема на Витамин D - кога да го намалим или спрем? Има ли опасност от предозиране?

 • Повръщане при бебетата

  Бебетата повръщат лесно. При повръщането, храната излиза с по-голямо или по-малко усилие от устата, често и от носа...


Пишете ни във facebook или по e-mail. Ще потърсим различни мнения сред специалисти и родители и ще публикуваме събраните гледни точки в нашия сайт, запазвайки вашата анонимност. С ваше съгласие, ще публикуваме вашите въпроси  ►►►

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook