Меню

Таблица - избор и грижи за бебешки и детски дрешки

Дрешките трябва да бъдат удобни, меки, достатъчно свободни и съобразени с възрастта и заниманието на детето. Особено при бебетата, закопчаването е добре да бъде отстрани или отпред, но не и на гърба. Отворът за главата трябва да позволява свободното й преминаване. За най-малките до 3-4 месеца е подходящо пълното прихлупване, при което се мушкат само ръчичките. Двете крачета на бебето трябва безпрепятствено да могат да се отпуснат настрани. В противен случай, не му обличайте тази дрешка – отесняла му е.

 

Материи

Най-добрите материи за бебешките дрешки са естествените – памук или вълна и комбинации от тях. Допирът на кожата с изкуствени материи може да предизвика алергични реакции. Затова за предпочитане е дрешките, особено бельото, да са от памук или бамбукова вискоза. В процеса на обработката и оцветяването на памука могат да бъдат използвани и вещества, потенциално опасни за бебешката кожа. Затова добрите фирми за детско и бебешко облекло изискват от производителите на тъкани за деца сертификат за обработка на материалите. Напоследък и у нас навлиза понятието "еко текстил"– текстил, сертифициран за чист произход.

 

Потенциални опасности

Щамповането, боядисването или апликациите са потенциални причинители на кожни алергии, особено ако са в пряк досег с нежната кожа на детето. За щампите се използват бои, които понякога могат да бъдат опасни. Ако при пране цветната дрешка пусне боя при спазени изисквания за температура, вероятно има проблем с боята. При апликиране, от опаката страна обикновено се подлага изкуствена материя, затова не е добре да обличате такива дрешки на голо. Етикетите носят важна информация, на която трябва да се обърне внимание, но от друга страна, за предпочитане е още с купуването на дрешката да ги изрежете. Дрешките за бебета не бива да имат каквито и да било висящи или подвижни шнурове или връзки, които биха могли да бъдат погълнати. Същото се отнася и за други декорации – копчета, висящи пластмасови накрайници на шнуровете и т.н.

 

Грижа за дрешките

 

 1. Сортиране

Освен по тъкани и цветове (съответно според указанията за пране върху етикета), при пране сортирайте детските дрешки и по степен на замърсяване. По-хигиенично е пелените и бельото да се перат отделно от връхните дрехи.

 

 1. Пране

Преди първото обличане на всяка дрешка тя трябва задължително да се изпере. Избирайте прах за пране и омекотител, предназначени специално за бебета и деца. Те са без агресивни съставки като консерванти, оцветители и ароматизатори, които могат да раздразнят нежната кожа. При смяна на препаратите за пране наблюдавайте реакцията на детето – понякога могат да се появят обриви или зачервявания.

 

Перилен препарат Teo bebe

 

 

Течен перилен препарат Сладка Лавандула

Течният препарат за пране Teo bebe Sweet Lavender е със специално разработена формула, съобразена изцяло със спецификите на бебешката кожа. Разтваря се напълно във вода и не оставя никакви следи по тъканите. Екстракт от лавандула в комбинация с натурален сапун осигуряват мек и нежен допир до чувствителната кожа на бебето и чист и сигурен резултат, дори при упорити петна. Хипоалергенен, клинично тестван продукт, подходящ за употреба от първия ден. Препоръчва се и за хора с чувствителна кожа.

 

 

 

Течен перилен препарат Нежно Алое

Течният препарат за пране Teo bebe Tender Aloe е създаден специално за изпиране на бебешки и детски дрешки. Внимателно подбраните съставки осигуряват сигурна грижа и нежен допир до фината кожа на бебето. Екстракт от алое вера в комбинация с натурален сапун осигуряват чист и сигурен резултат, дори при упорити петна. 100% разтворим във вода, не оставя следи по тъканите. Хипоалергенен, клинично тестван продукт, подходящ за употреба от първия ден. Препоръчителен и за хора с чувствителна кожа.

 

 

Прах за пране Сладка Лавандула

Прахът за пране Teo bebe Sweet Lavender е специално създаден за изпиране на бебешки и детски дрешки. Съдържа само най-необходимите и важни съставки, осигуряващи нежно изпиране на дрешките и комфорт на деликатната бебешка кожа.
Почистващите и релаксиращи свойства на екстракта от лавандула, в комбинация с грижовната мекота на натуралния сапун, гарантират чист и сигурен резултат, дори при упорити петна. Teo bebe не дразни нежната бебешка кожа. Хипоалергенен и клинично тестван, този продукт е подходящ за употреба от първия ден.

 

Прах за пране Нежно Алое

Прахът за пране Teo bebe Нежно Алое съдържа най-важните и необходими съставки за ефективно изпиране на петната от бебешките дрешки.
Грижовната мекота на натуралния сапун в комбинация с естествените антибактериални свойства на алое вера екстракт гарантират чист и сигурен резултат, дори при упорити петна. Teo bebe осигурява комфорт на деликатната бебешка кожа, не предизвиква раздразнения и е подходящ за употреба от първия ден.

 

 

Омекотител Сладка Лавандула

Омекотител Teo bebe Sweet Lavender е подходящ за бебешки и детски дрешки, като осигурява мек и нежен допир на тъканите и комфорт на деликатната бебешка кожа. Съдържа екстракт от лавандула с успокояващо действие и грижовен аромат, който не предизвиква раздразнения. Хипоалергенен, клинично тестван продукт, подходящ и за хора с чувствителна кожа. Teo bebe е точно това, от което се нуждае вашето бебе!

 

Научете повече за продуктите Teo bebe тук.

 

 
Перилните препарати Teo bebe са препоръчани
от
Българската Педиатрична Асоциация 

 

 

 

Производител: Фикосота 

1680 София, бул. България 102,
Белисимо Бизнес Център
офис No 47 (4 етаж)
+359 700 123 456
office@ficosota.com
www.ficosota.com

 

 1. Гладене

Препоръчва се да гладите всички пелени, бельо и връхни дрешки на бебето поне до 6-месечна възраст не само с естетична цел, но и с цел дезинфекция. Съвременните перилни препарати с добро качество дезинфекцират дрехите достатъчно добре и могат да ви спестят гладенето.

 

 1. Основни символи

 

 

Още по темата

 • Перилни препарати и алергии

  Какво трябва да знаем, за да намалим вероятността за поява на алергия при деца към перилен прерарат.

 • Облеклото през студените месеци

  До около 2 годишна възраст, децата трябва да се обличат малко повече от нас. Причината за това е, че дотогава терморегулацията на тяхното тяло не е съвършена. Претоплянето...

Публикации

 • Захранване

  Първите храни – подходящи първи храни, схеми на захранване, примерни количества. Това е актуализираният текст...

 • Бактерии и бактериални инфекции

  Огромното множество бактерии, които живеят в човека, са безвредни или дори полезни. Но в тялото ни има и т.нар....

 • Варицела

  Кой може да се разболее, как става заразяването, какво представлява обрива, за колко време минава, какво да правим,...

 • Таблица - от хрема до пневмония

  Симптоми, за които да следите + какво да направите, когато видите, че детето има хрема, кашлица, температура, общо...

 • Диария

  Диарията е многократно отделяне на рядко-кашави воднисти изпражнения, с повече слуз, белезникави ядки и неприятна...

 • Имунитет и хрема

  Как работи имунната ни система при среща с патогени? Какво точно се случва, когато имаме хрема, подути лимфни възли,...


Пишете ни във facebook или по e-mail. Ще потърсим различни мнения сред специалисти и родители и ще публикуваме събраните гледни точки в нашия сайт, запазвайки вашата анонимност. С ваше съгласие, ще публикуваме вашите въпроси  ►►►

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Искате да получавате възрастов бюлетин?

Създайте профил с възрастта на вашето дете. Това е първата стъпка, за да получавате текстовете, които подготвяме за вас, точно когато са ви нужни.  

Създаване на профил

Харесай ни във Facebook